Weekend Review: Wat gebeurde er afgelopen raceweekend?

• Gepubliceerd op 01 aug 2011 18:30
  • comments 0
  • Door: Robin Smeets
Gisteren kregen we één van de mooiste races van het seizoen voorgeschoteld door de Formule 1-coureurs. De Hungaroring zorgde, in combinatie met wisselende weersomstandigheden, voor een alles behalve saaie race. Ondanks de overwinning van Jenson Button is Sebastian Vettel wederom verder uitgelopen op de concurrentie. Wat gebeurde er verder op de racecircuits afgelopen weekend?

Formule 1
Hungaroring, Hongarije
Sebastian Vettel lijkt op rozen te zitten. De Duitser is de laatste paar races telkens verslagen door een Ferrari- of McLaren-coureur, maar dat lijkt hem niet te deren. Door zijn tweede plaats in Hongarije is hij wederom acht punten uitgelopen op naaste concurrent Mark Webber, die nipt de tweede plaats in handen hield.

Webber wordt echter op de voet gevolgd door Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Ook Button heeft de aansluiting weer terug door zijn overwinning nadat hij de vorige twee races niet aan de finish kwam. Bij de constructeurs heeft Red Bull Racing nu een comfortabele voorsprong van 103 punten op McLaren.

GP2 Series
[LEFT_IMG=16182][/LEFT_IMG]Zoals Sebastian Vettel in de Formule 1 op rozen lijkt te zitten, heeft Romain Grosjean zijn zaakjes in de GP2 Series zeer goed voor elkaar. Met nog twee raceweekenden te gaan (4 races) staat de Fransman 25 punten voor op Giedo van der Garde. De Nederlander wordt op zijn beurt op de voet gevolgd door teamgenoot Charles Pic.

Jules Bianchi lijkt zijn vorm na een slechte seizoensstart terug te hebben gevonden en is opgeklommen naar de vierde plaats in het kampioenschap. Op Spa-Francorchamps zal Van der Garde toch echt zijn eerste overwinning van het seizoen moéten scoren om zodoende nog een kans op de titel te houden.

GP3 Series
[RIGHT_IMG=16192][/RIGHT_IMG]Valtteri Bottas is bezig aan een zeer sterke periode van het kampioenschap. De Finse coureur pakte zaterdag zijn eerste pole position van het seizoen en eindigde maar liefst tweemaal op het podium. In de tussenstand heeft Bottas de leiding nu in handen, gevolgd door Alexander Sims.

Nigel Melker kende in Hongarije een redelijk goed weekend. De Nederlander eindigde als achtste in de eerste race en domineerde de eerste helft van de tweede manche. Door een safety car viel hij echter terug tot de vierde plaats, maar is hierdoor wel weer gestegen in het kampioenschap. De voorsprong op zijn naaste rivalen is echter miniem.

Oschersleben, Duitsland
[LEFT_IMG=16201][/LEFT_IMG]Het was een vermakelijk raceweekend in Oschersleben. Yvan Muller en Rob Huff streden in de eerste race op een nat circuit om de overwinning, die uiteindelijk naar de Fransman ging. Tom Coronel kende een vreselijke eerste race en werd aan alle kanten voorbij gereden. Uiteindelijk werd de Nederlander nog beloond met één punt.

Enkele uren later zorgde de 50-jarige Franz Engstler voor een grote verrassing. De BMW-coureur scoorde zijn eerste overwinning en doorbrak daarmee de zegereeks van Chevrolet die al elf races duurde. Ook Coronel kwam beter uit de voeten in het droge weer. De Nederlander kwam na een gevecht met oud-teamgenoot Gabriele Tarquini slechts 0.031 seconden tekort voor het podium. Vooraan in het kampioenschap heeft Muller het gat richting leider Huff nu behoorlijk verkleind.