user icon
user icon

Russell: "Zoveel steun van Britse publiek een geweldige ervaring"

  • Gepubliceerd op 18 jul 2019 09:45
  • comments 7
  • Door: Bjorn Smit

George Russell reed afgelopen weekend zijn eerste thuisrace in de Formule 1 en dat was volgens hem een geweldige ervaring. Hij verwachtte op Silverstone niet de steun die hij uiteindelijk kreeg en noemde het een 'briljante ervaring'.

Op Silverstone namen Russell een Formule 2-rivaal Lando Norris voor het eerst deel aan hun thuisrace, maar beiden scoorden ze geen punten: de McLaren-coureur werd elfde, terwijl Russell genoegen moest nemen met P14. Daarmee versloeg de Williams-coureur wel teamgenoot Robert Kubica. Na afloop van de race verbaasde hij zich over de steun die hij kreeg in eigen land.

"Het is een echt geweldige ervaring geweest. Ik wist dat er wat supporters zouden zijn hier, maar het was echt een speciaal gevoel om te zien hoeveel steun het publiek het hele weekend gaf. Ik hoop alleen dat ik ze in de komende jaren veel meer kan geven dan een veertiende positie."

Russell kon hele race 'voluit gaan' op Silverstone

Russell en Kubica konden het veld in de openingsfase bijhouden, maar Russell was er niet zeker van dat het team gedurende het weekend meer goedgemaakt had ten opzichte van de rest. "Het was een leuke race om te rijden, omdat we iedere ronde een kwalificatieronde konden doen. Het was leuk om op zo'n cool circuit voluit te gaan, maar het resultaat is natuurlijk niet wat we willen."

"Ik ging van de eerste tot de laatste ronde voluit, dus ik vraag me eigenlijk af waarom de anderen dat aanvankelijk niet deden. Ik denk niet dat we sneller geworden zijn, maar dat de rest meer richting ons afzakt. Zoals ik al zei was het een race waarvan ik genoten heb en we moeten nu gaan proberen om wat meer downforce op de auto te krijgen."

Reacties (7)

Login om te reageren
  • mediF1

    Posts: 2.662

    Ja hij heeft in de Williams ook tijd genoeg om naar ze te kijken .

    • + 1
    • 18 jul 2019 - 09:49
    • Dat zeker het maakt ook allemaal weinig uit wat daar gebeurt want dit seizoen is niet meer te redden.
      Ik ben wel zeer benieuwd hoe snel Russel werkelijk is en zou hem daarom graag in een middenveld team willen zien.

      • + 0
      • 18 jul 2019 - 09:57
    • Russell heeft nog een doorlopend contract en rijdt dus volgend jaar ook nog bij Williams, voor de 2e stoel hebben zich Lattifi en Sette Camara gemeld, die laatste heeft als Brazilaan connecties met brandstofleverancier Petrobras.

      • + 0
      • 18 jul 2019 - 10:27
    • Een Braziliaan in de F1 zou ik toejuichen! Maar wel jammer als hij er om zn sponsor zit ipv rijderskunsten dus ik hoop dat hij een goed niveau heeft.

      • + 1
      • 18 jul 2019 - 10:41
    • Naldor

      Posts: 716

      Sette Camara leek in zijn eerste seizoen een leuke coureur, won zelfs een race voor het waardeloze mp motorsport. Echter, in het 2e seizoen compleet overklast door Norris en nu in het 3e seizoen overklast door Latifi (die ik ook geen hoogvlieger vind, dit zit ondertussen in zijn 4e volledige seizoen en daarvoor al 2 seizoenen part-time.)

      De Vries is ook geen hoogvlieger, maar daadwerkelijk getalenteerder dan deze twee heren. Helaas niet de financiele ondersteuning die deze twee heren wel hebben

      • + 2
      • 18 jul 2019 - 11:09
    • Dank voor de summary @Naldor. Ik volg de lagere klasses helaas te weinig.

      • + 0
      • 18 jul 2019 - 14:29
  • sailor

    Posts: 8.981

    Ik had hem heel graag eens in een betere auto zien rijden , volgens mij zit dat echt wel goed zijn snelheid

    • + 0
    • 18 jul 2019 - 15:42

Gerelateerd nieuws

AE Grand Prix van Abu Dhabi

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

AE Grand Prix van Abu Dhabi

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

Test kalender

Yas Marina Circuit - Bandentest

Bekijk het volledige testschema

Geef je mening

Heeft Max Verstappen verstandig gekozen door tot en met 2023 bij Red Bull Racing te blijven?

WK standen 2019

Bekijk volledige WK-stand

Coureursprofiel

  • Team Williams
  • Punten 0
  • Podiums 0
  • Grand Prix 21
  • Land Groot Brittannië
  • Geb. datum 15 feb 1998 (21)
  • Geb. plaats King's Lynn, Groot Brittannië
  • Gewicht 70 kg
  • Lengte 1,85 m
Bekijk volledig profiel

Team profiel

Bekijk volledig profiel

Formule 1 kalender - 2020

Datum
Grand Prix
Circuit
-
Spanje
-
Spanje
13 - 15 maa
Australië
20 - 22 maa
Bahrein
Bekijk volledige kalender

Formule 1 kalender - 2020

Datum
Grand Prix & Circuit
13 - 15 maa
Australië Albert Park
20 - 22 maa
Bekijk volledige kalender
show sidebar