Schumacher wint op de Nurburgring

• Gepubliceerd op 30 mei 2004 20:17
  • comments 0
  • Door: Danny Sosef
Wereldkampioen Michael Schumacher is na vorig weekend in Monaco weer op de winnende toer. Hij domineerde vandaag de Europese Grand Prix op de Nürburgring en behaalde zijn zesde overwinning van het jaar. Teamgenoot Rubens Barrichello zorgde voor de vierde 1-2 Ferrari overwinning van dit jaar.

Schumacher reed vanaf de start direct weg bij zijn tegenstanders en kwam in de 60 ronden durende race geen enkele keer in de problemen. Zo kon Schumi voor zijn landgenoten zijn 76e Grand Prix overwinning vieren. Het was een welkome terugkeer naar de hoogste podiumtrede nadat hij vorige week in Monaco de zesde opeenvolgende overwinning had gemist.

Barrichello kon Ferrari’s 4e 1-2 zege veiligstellen, ondanks dat Takuma Sato hem bij een gewaagde inhaalactie aantikte. Het leverde Sato een kapotte voorvleugel op, waardoor de B·A·R-coureur z’n eerste podium miste.

Jenson Button profiteerde van de opgeblazen motor van teammaat Sato, enkele minuten na de gewaagde inhaalactie, en kon daardoor naar zijn vijfde podiumplek in zes races binnenhalen. De winnaar van Monaco, Jarno Trulli werd 4e, vóór teammaat Fernando Alonso. Ook Sauber’s Giancarlo Fisichella reed een uitermate sterke race. Hij was als 18e gestart en eindigde als 6e.

Mark Webber scoorde twee punten voor Jaguar door een 7e plaats en Juan Pablo Montoya werd 8e omdat hij betrokken was bij een startincident.

De McLaren’s van Kimi Raikkonen en David Coulthard bliezen beide hun motor op, terwijl Ralf Schumacher direct in de startbocht spinde door een aanraking met teamgenoot Montoya. Ralf spinde tegen Cristiano daMatta aan en beide coureurs gaven de strijd op. Montoya moest aan het einde van de eerste ronde z’n neus laten vervangen.

Michael Schumacher kon de snel startende Fernando Alonso bij de start van zich afhouden voordat Raikkonen de tweede plaats innam achter de wereldkampioen. Alonso reed toen derde vóór Sato.

David Coulthard, die achteraan op de grid gestart was na een motordefect in de trainingen, maakte 11 plaatsen goed in de openingsronde en reed rond als 9e . Teamgenoot Raikkonen hield de achtervolgers op, zodat Schumacher veel seconden pakte.

In ronde 9 kwam Schumacher naar binnen voor verse banden en brandstof, Raikkonen volgde hem een ronde later. Niet lang na zijn pitstop blies de Fin z’n motor op. De miserabele dag van McLaren was hierdoor echter nog niet ten einde want halverwege de wedstrijd blies Coulthard ook z’n motor op.

Barrichello kon de 2e plaats behouden toen Sato bij de inhaalactie z’n voorvleugel kapot reed. De Japanner blies uiteindelijk zijn motor op.