user icon

Alfa Romeo komt met bijzondere verklaring: "Gebrek aan ervaring waarom we niet voor Pourchaire kozen"

  • Gepubliceerd op 19 nov 2021 08:13
  • comments 18
  • Door: Rob Veenstra

Frederic Vasseur zegt dat de Formule 1 wreed zou zijn voor Theo Pourchaire gezien zijn gebrek aan ervaring, vandaar dat Alfa Romeo hem niet promootte tot racecoureur. Het in Zwitserland gevestigde team was het laatste team op de grid om hun coureursduo voor 2022 te bevestigen.

Hoewel relatief vroeg werd aangekondigd dat Valtteri Bottas Kimi Raikkonen zou vervangen, bleef het lange tijd onduidelijk wie teamgenoot van de Fin zou worden met Pourchaire, Guanyu Zhou, Antonio Giovinazzi, Oscar Piastri, Colton Herta en Nyck de Vries als kanshebbers.

Zhou werd uiteindelijk gekozen ondanks het feit dat hij van Alpine's opleidingsprogramma komt, terwijl Pourchaire deel uitmaakt van hun eigen opleidingsprogramma.

Te groot risico

Vasseur zegt dat dat komt omdat Pourchaire geen ervaring heeft, omdat hij slechts één volledig seizoen in de Formule 2 heeft gereden, en hem de stoel geven was daarom een ​​te groot risico voor zowel de coureur als het team.

"Hij reed een fantastisch seizoen in de Formule 2, maar hij is pas 18 jaar oud. Hij is heel snel opgeklommen van de Formule 4 naar de Formule 3 en de Formule 2”, aldus de teambaas, geciteerd door Auto Motor und Sport. "We waren al verrast door zijn Formule 3-resultaten. Daarna kreeg hij de Formule 2 extreem snel onder de knie en won hij Monaco en lag hij altijd voor in de kwalificatie."

"Vanuit mijn oogpunt is hij indrukwekkend, maar ik wil hem niet te veel onder druk zetten. Het zou te riskant zijn om hem meteen in de Formule 1 te brengen. Je hebt daar maar één kogel in de loop. Als het eerste seizoen misgaat, kan ook de carrière voorbij zijn. Theo moet nog ervaring opdoen om de laatste stap te kunnen zetten. Hij zou volgend jaar het kampioenschap moeten winnen, dan kunnen we daarna kijken welke kant het opgaat. Hij blijft op onze radar en bij ons in het team."

Ervaring Zhou

Hoewel Zhou zelf een F1-debutant zal zijn, is hij enigszins een ervaren coureur met zijn 22 jaar en drie volledige seizoenen in de Formule 2. Toch is de verklaring van Vasseur opmerkelijk, gezien ook Zhou niet altijd bijzondere resultaten heeft gereden en hij net zo'n gebrek aan ervaring heeft met F1-auto's als Pourchaire.

Reacties (18)

Login om te reageren
  • MWHT

    Posts: 1.640

    Alfa Romeo komt met bijzondere verklaring: "Gebrek aan 30 miljoen dollar waarom we niet voor Pourchaire kozen"

    • + 4
    • 19 nov 2021 - 08:25
    • Daar hebben de kleine teams dan weer juist wel veel ervaring in...

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 08:33
    • Stroll, Mazepin en Latifi in koor: “Snap niet waarom media en fans altijd over geld zeuren...”

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 08:35
    • Vergeleken met die 30 miljoen heeft Theo maar een relatieve Poor chaire ;-)

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 08:56
  • Patrace

    Posts: 2.790

    Ik kan hier wel in meegaan met Vasseur.

    Pourchaire heeft talent, maar kan beter nog een jaar F2 doen om ervaring op te doen en hopelijk kan hij dan de titel pakken. Dan kan hij volgend jaar gewoon het zitje van Zhou overnemen bij Alfa. Alfa wilde Zhou niet voor niets slechts voor één jaar een contract aanbieden.

    Dus dat ze nu Zhou nemen voor een jaar, inclusief de 30 miljoen, kan ik wel begrijpen. Hij is slechts ter overbrugging van komend seizoen, zodat Pourchaire zich in de luwte kan ontwikkelen.

    Als raceliefhebber zie ik liever Piastri dan Zhou in de F1, maar die zal Alpine niet zomaar afstaan aan Alfa, denk ik, en daarnaast heeft het voor Alfa weinig zin om hem op te leiden voor Alpine. T
    Zhou heeft bij Alpine toch nauwelijks toekomst, want daarvoor hebben ze Piastri al. Dus als Alonso stopt, zetten ze Piastri naast Ocon. Zhou moet dan elders op de grid een plek zien te vinden, vrees ik.

    • + 1
    • 19 nov 2021 - 08:47
    • MWHT

      Posts: 1.640

      Patrace, je hebt eigenlijk wel gelijk, en coureurs gaan misschien uberhaupt vaak te vroeg vanuit de F2/F3 de Formule 1 in. Pourchaire heeft zeer goede dingen laten zien maar kan zeker nog wat ervaring opdoen, hij is ook nog erg jong.

      Piastri had het op zich wel verdient gezien zijn opeenvolgende titels (ga er vanuit dat hij de F2 zal winnen) maar Zhou heeft toch ook goede dingen laten zien in de F2. Hoop wel dat Piastri in de picture blijft en dat Alpine goede plannen met hem heeft, je bent in deze sport snel vergeten

      30 miljoen is een hoop geld en als je een coureur van het niveau van Zhou kan krijgen en dat geld op de koop toe dan zou je als klein team wel gek zijn om het niet te doen. de Exposure naar China is ook een voordeel, Alfa verkoopt graag auto's daar.

      En er rijden in de F2 heel wat coureurs rond die echt een klasse minder zijn dan Zhou.

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 08:55
    • Het gaat bij Zhou gewoon om het geld, is prima, maar ga niet doen alsof hij zo goed is.

      Als Nyck de Vries met 3jaar F2 en een titel op zak niet goed genoeg is, dan is Zhou met 3 jaar F2 zonder titel ook niet goed genoeg.

      Money talks, bullshit walks

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 10:53
    • MWHT

      Posts: 1.640

      maar ik vond Nyck na 3 jaar F2 ook goed genoeg voor de F1...had hem voor volgend seizoen graag bij Williams gezien.
      (

      • + 1
      • 19 nov 2021 - 11:13
    • De rijdersmarkt gaf anders aan.

      Of de Vries echt geschikt was zullen we niet weten, maar gezien hij (met wat geluk) ook de FE won in zijn eerste seizoen, zou hij zeker geschikt kunnen zijn.

      Alleen zijn er wat paydrivers (Stroll, Latifi, Mazepin, misschien zelfs Tsunoda) en oudgedienden (Raikkonen, Vettel, Bottas en Alonso) die meer plaatsen bezet houden dan nodig. En dan zijn er nog talenten die de oudgedienden niet de baas kunnen (Ocon, Giovinazzi).

      De F1 zou een veel hogere omloopsnelheid van coureurs mogen hebben.

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 15:27
  • Een andere verklaring kan zijn dat het door zijn lengte lastig wordt om de auto goed aan te passen, hoewel zijn gewicht juist een groot voordeel is.

    Althans, dat leid ik af uit de gegevens waar de link van Theo Pourchaire in dit artikel naar verwijst. Lengte 0 meter, gewicht 0 kilo.

    • + 0
    • 19 nov 2021 - 08:51
    • AirJan

      Posts: 1.262

      Hij is gewogen en te licht bevonden :)

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 10:06
    • AirJan

      Posts: 1.262

      En hij moet natuurlijk nog groeien...

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 10:07
    • Zolang zijn pure racesnelheid maar niet 0 is ;-)

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 10:10
  • 30 miljoen opstrijken. Auto ontwikkelen volgend seizoen, intussen Pourchaire de F2 titel laten winnen alfa Romeo junior en bottas in 2023 met pensioen "kiitos yhteistyöstäsi" ( bedankt voor de samenwerking in Suomi) zodat Pourchaire in een gespreid bedje landt. Vasseur gaat niet voor de croutons als hij ook de hele casserole kan krijgen :)

    • + 1
    • 19 nov 2021 - 10:43
  • Arie54

    Posts: 4.270

    Laat die Vasseur nou niet gaan zeuren, het is gewoon een centenkwestie, niks meer en niks minder. En dat geeft niks, want de schoorsteen moet wel roken. Volgend seizoen zien we een nep-Alfa vol met bami en Ali Express reclames.

    • + 0
    • 19 nov 2021 - 11:05
    • Een bami liverey zhou wel leuk zijn.

      • + 1
      • 19 nov 2021 - 11:53
    • Het is al een nep-Alfa, aangezien behalve een sticker, Alfa niets te maken heeft met dat team.

      • + 0
      • 19 nov 2021 - 12:04
  • Zo jammer dat er op bepaalde niveaus nooit eerlijk iets gezegd mag worden en men altijd met bijna leugenachtige verhalen komt om maar politiek correct te blijven.. Waarom niet gewoon toegeven dat het vooral om geld draait, dat Zhou meer geld meeneemt en dat het team niet in de positie is dat af te slaan..

    Zhou heeft met Bottas in ieder geval wel een mooie graadmeter volgend jaar.. Kunnen we meteen zien hoe goed hij nou werkelijk is.. Bottas is zeker qua afstellen en snelheid best rap.. Alleen in de races is Vallteri vaak wat minder, dus daar liggen vooral de kansen voor Zhou vermoed ik..

    • + 0
    • 19 nov 2021 - 16:50

AE Grand Prix van Abu Dhabi

Lokale tijd 

AE Grand Prix van Abu Dhabi

Lokale tijd 

Gerelateerd nieuws

WK standen 2021

Bekijk volledige WK-stand

Test kalender

Bahrain International Circuit - Wintertest

Bekijk het volledige testschema

Geef je mening

Gaat Lewis Hamilton door in de Formule 1?

Coureursprofiel

  • Team -
  • Punten -
  • Podiums -
  • Grand Prix -
  • Land FR
  • Geb. datum 1 jan 1968 (54)
  • Geb. plaats Draveil, Île-de-France, France, FR
  • Gewicht 0 kg
  • Lengte 0 m
Bekijk volledig profiel

Team profiel

Bekijk volledig profiel

Formule 1 kalender - 2021

Datum
Grand Prix
Circuit
-
Bahrein
26 - 28 maa 2021
Bahrein
16 - 18 apr 2021
Italië
30 - 2 mei 2021
Portugal
7 - 9 mei 2021
Spanje
20 - 23 mei 2021
Monaco
4 - 6 jun 2021
Azerbeidzjan
18 - 20 jun 2021
Frankrijk
25 - 27 jun 2021
Oostenrijk
2 - 4 jul 2021
Oostenrijk
16 - 18 jul 2021
Groot Brittannië
30 - 1 aug 2021
Hongarije
27 - 29 aug 2021
België
3 - 5 sep 2021
Nederland
10 - 12 sep 2021
Italië
24 - 26 sep 2021
Rusland
8 - 10 okt 2021
Japan
8 - 10 okt 2021
Turkije
22 - 24 okt 2021
Verenigde Staten van Amerika
5 - 7 nov 2021
Mexico (land)
12 - 14 nov 2021
Brazilië
19 - 21 nov 2021
Qatar
3 - 5 dec 2021
Saoedi-Arabië
10 - 12 dec 2021
Verenigde Arabische Emiraten
-
Verenigde Arabische Emiraten
Bekijk volledige kalender

Formule 1 kalender - 2021

Datum
Grand Prix & Circuit
26 - 28 maa 2021
16 - 18 apr 2021
30 - 2 mei 2021
7 - 9 mei 2021
20 - 23 mei 2021
Monaco Monte Carlo
4 - 6 jun 2021
Azerbeidzjan Baku City Circuit
18 - 20 jun 2021
Frankrijk Paul Ricard
25 - 27 jun 2021
Oostenrijk Red Bull Ring
2 - 4 jul 2021
Oostenrijk Red Bull Ring
16 - 18 jul 2021
Groot Brittannië Silverstone
30 - 1 aug 2021
Hongarije Hungaroring
27 - 29 aug 2021
3 - 5 sep 2021
Nederland Circuit Zandvoort
10 - 12 sep 2021
Italië Monza
24 - 26 sep 2021
Rusland Sochi Autodrom
8 - 10 okt 2021
8 - 10 okt 2021
Turkije Istanbul Park
22 - 24 okt 2021
Verenigde Staten van Amerika Circuit of the Americas
5 - 7 nov 2021
12 - 14 nov 2021
Brazilië Interlagos
19 - 21 nov 2021
3 - 5 dec 2021
Saoedi-Arabië Jeddah Street Circuit
10 - 12 dec 2021
Verenigde Arabische Emiraten Yas Marina Circuit
-
Verenigde Arabische Emiraten Yas Marina Circuit
Bekijk volledige kalender
show sidebar