Stewards wijzen protest van Aston Martin af

  • Gepubliceerd op 20 apr 2024 15:30
  • 17
  • Door: Bob Plaizier

De FIA heeft het protest van Aston Martin tegen de uitslag van de kwalificatie afgewezen. Aston Martin ging in beroep omdat ze vonden dat Carlos Sainz in Shanghai weer had deelgenomen aan de sessie nadat hij op de baan was gestopt. De FIA gaat daar dus niet in mee.

Sainz crashte halverwege het tweede gedeelte van de kwalificatie. Hij spinde in de laatste bocht en hij raakte de muur. Er werd met een rode vlag gezwaaid, en Sainz wist uiteindelijk zijn weg te vervolgen. Volgens Aston Martin stond hij echter stil en nam hij daarna weer deel aan de sessie, dat is tegen de regels. De stewards hebben de zaak bekeken en ze zijn tot een andere conclusie gekomen. De uitslag van de kwalificatie staat dan ook vast.

In een lijvig document leggen de stewards uit hoe ze tot hun beslissing zijn gekomen. Ze stellen dat Sainz na anderhalve minuut zonder hulp zijn auto weer kon starten en dat hij toestemming kreeg van Race Control op deel te nemen aan het restant van de sessie. Uit de beslissing van de stewards blijkt dat er is gekeken naar de manier waarop het begrip 'stoppen' kan worden geïnterpreteerd. De stewards hebben gekeken naar soortgelijke zaken in het verleden en het feit dat Sainz zelf de auto kon herstarten. Daarna was het de vraag of Sainz te lang had stilgestaan. Aan de hand van deze feiten en en recente aanpassing van de desbetreffende paragraaf van het sportieve reglement, werd besloten om geen straf aan Sainz uit te delen.

Lees verder op de volledige site

Reacties (17)

Login om te reageren
  • Stewards dismiss Aston Martin’s protest against Carlos Sainz on grounds
    he did not need outside assistance to get going again.
    Appropriate words will be added to the sporting regs.

    Andrew Benson.

    twitter(.)com/andrewbensonf1/status/1781676525521088590

    • + 0
    • 20 apr 2024 - 15:32
  • Even los van of de regels wel strikt zijn gevolgd: ik vind het terecht dat Sainz gewoon mocht doorgaan...

    • + 1
    • 20 apr 2024 - 16:11
    • John6

      Posts: 8.578

      Ik ook, ik dacht er niet eens aan dat hij niet meer zou mee mogen doen, hij reed toch zelf terug, ik zag geen probleem erin.

      • + 1
      • 20 apr 2024 - 16:14
    • Ik vond het ook terecht. Maar het geeft nu wel ruimte voor onsportieve spelletjes, je auto even stoppen tot een rode vlag terwijl je concurrenten hun verse bandjes aan het oproken zijn in hun hotlaps.

      • + 4
      • 20 apr 2024 - 17:31
    • Wat mij betreft start je achteraan zodra je een rode vlag veroorzaakt. Je benadeeld daar altijd wel iemand mee die een ronde moet afbreken

      • + 2
      • 20 apr 2024 - 19:18
    • Kleine nuance als je er zo over denkt @Patrick: achteraan in de sessie waarin je het veroorzaakt, dus bij rood in Q3 als 20e, in Q2 als 15e en in Q3 als 10e.

      Want, doe je het bijvoorbeeld in Q3 dan zijn de coureurs die al afgevallen waren in Q1 en Q2 niet benadeeld...

      • + 4
      • 20 apr 2024 - 22:07
    • DBGates

      Posts: 3.789

      Daar moet je dan wel veel risico voor nemen bartman je auto in een bandenstapel planten heeft wel wat risico’s. Een auto die van het circuit af spint en tot stilstand komt in een grindbak zal geen rode vlag opleveren maar een gele

      • + 0
      • 20 apr 2024 - 22:40
  • Regenrace

    Posts: 751

    De enige die een straf verdient is de wedstrijdleiding zelf. De rode vlag was totaal over the top.

    • + 1
    • 20 apr 2024 - 18:49
    • Het was juist de beste beslissing die ze konden maken. Zolang Sainz daar staat tikt zonder rode vlag de tijd weg. Ook de tijd voor de concurrentie die wel netjes op de baan blijft maar dus onder geel nooi een representatieve snelle tjjd kan neerzetten . Als dan nadat na het wegtikken van kostbare tijd blijkt dat Sainz toch definitief niet verder kan dan is de concurrentie meer getroffen dan wanneer je de klok hebt gestopt met achteraf een onnodige rode vlag

      • + 3
      • 20 apr 2024 - 19:41
    • hij staat 1,5 minuut stil. dan is het toch terecht rode vlag?

      • + 2
      • 20 apr 2024 - 20:59
    • Ook gewoon een gevaarlijke plek om stil te staan. Albon ( als ik het goed heb) had ook een flinke klapper daar na een tankslapper een paar jaar geleden. Die wil je niet in je zijkant hebben.

      • + 0
      • 21 apr 2024 - 00:56
    • Sander

      Posts: 675

      Hagueian, Albon klapte aan de de andere kant de muur in dus Sainz stond wat dat betreft redelijk veilig :-)

      • + 0
      • 21 apr 2024 - 06:27
    • Sander

      Posts: 675

      Hagueian, Albon klapte toen aan de de andere kant de muur in dus Sainz stond wat dat betreft redelijk veilig :-)
      Maar inderdaad, Piastri had even daarna bijna zo'n zelfde situatie. Net met het rechter achterwiel even door de gravel. Die zou waarschijnlijk ook precies daar zijn beland. Hij ging op tijd van het gas af gelukkig.

      • + 0
      • 21 apr 2024 - 06:31
    • Klopt inderdaad, maar stuiterde wel weer de baan over daarna de andere kant op als ik me niet vergis. En Alonso net ook weer zo'n moment. Wat ze trouwens met Bottas deden net was wel heel onveilig. Misschien hadden ze last van een jet-lag.

      • + 0
      • 21 apr 2024 - 12:21
    • Sander

      Posts: 675

      Ja heel bijzonder dat Bottas al uit de auto was. Dat zag er vreemd uit.

      • + 0
      • 21 apr 2024 - 13:36
    • Het was ner een Bottas reclame. Alleen een hele slechte.

      • + 0
      • 21 apr 2024 - 14:56
    • Regenrace

      Posts: 751

      Dat van Bottas' car was natuurlijk amateurisme ten top. Waarom gebruiken ze niet dat soort pneumatische skatebordjes die je ook in de pits ziet?

      • + 0
      • 21 apr 2024 - 15:32

Gerelateerd nieuws