Stroll, Giovinazzi en Rosenqvist winnen laatste wedstrijden van seizoen

• Gepubliceerd op 19 okt 2015 16:27
  • comments 4
  • Door: Kees Schooneman

Lance Stroll, Antonio Giovinazzi en Felix Rosenqvist hebben de laatste drie wedstrijden in het Europese Formule 3-kampioenschap gewonnen. Voor Stroll was het de eerste overwinning in de Formule 3.

De eerste race werd gewonnen door Stroll. De Canadees bleef Jake Dennis en Felix Rosenqvist nipt voor. Maximilian Günther pakte de vierde plaats, waardoor de complete top vier bestaat uit coureurs van het Prema Powerteam. Alexanders Sims, Antonio Giovinazzi, en George Russell werden vijfde, zesde en zevende voor Charles Leclerc die als beste coureur van Van Amersfoort Racing finishte.

Ook in de tweede race deed het Prema Powerteam goed mee van voren met een tweede, derde en vierde plaats van Dennis, Rosenqvist en Günther. De overwinning ging echter naar Giovinazzi. De Italiaan kwam bijna twee seconden voor Dennis over de finish. Stroll die race 1 nog wist te winnen kwam dit keer niet verder dan de zesde plaats.

De derde race van het weekend en laatste van dit seizoen werd door Rosenqvist gewonnen. De Zweed sloot het seizoen daarmee in stijl af. Rosenqvist verzekerde zich eerder dit jaar al van de titel. Het was alweer zijn dertiende overwinning en 24ste podium van het seizoen dat in totaal 33 races telde. Met 508 punten had Rosenqvist dan ook ruim genoeg om de titel te pakken. Het podium tijdens de laatste race werd gecompleteerd door Alexander Albon en Giovinazzi.

Achter Rosenqvist finishte Giovinazzi als tweede in het kampioenschap op grote achterstand. 412.5 punten wist de Italiaan dit jaar te pakken. Jake Dennis beëindigde zijn seizoen als derde met 377 punten. Daarmee passeerde hij nog Charles Leclerc die met een vierde plaats en 363.5 punten als beste geklasseerde coureur van Van Amersfoort Racing het kampioenschap heeft afgesloten.