DTM - Paffett toch gediskwalificeerd

• Gepubliceerd op 06 jun 2004 20:38
  • comments 0
  • Door: Danny Sosef
De jonge Brit Gary Paffett won vandaag voor de tweede keer dit seizoen een DTM race op de Lausitsring in Duitsland. Paffett startte als 7e, maar kon zich door een perfecte start op spectaculaire wijze helemaal naar voren werken. Zijn winst is echter niet onomstreden omdat zijn Mercedes in de ronde na de finish een benzinelek kreeg en daardoor veel brandstof verloor. De tank kan daardoor te weinig brandstof bevatten om een monster te nemen.

Christijan Albers, die pole position getraind had, werd direct bij de start ingehaald door Audi coureur Ekstrom. Achter hem kwam Paffett vanaf de 7e plaats naar voren en hij ging de eerste bocht zij aan zij in met zijn teamgenoot Jean Alesi en Opel coureur Peter Dumbreck. Hierdoor raakten de beide Mercedessen elkaar en het gevolg was dat Dumbreck het gras op werd gestuurd. Mercedes titelverdediger Bernd Schneider en Timo Scheider raakten elkaar aan in de eerste bocht, waardoor Timo’s Opel Vectra spinde.

Paffett, die nu 3e lag, kon de tweede plaats pakken toen Albers er kort vanaf ging in de tweede bocht. Christijan kon hierna wel nog de 3e plaats behouden. Koploper Ekstrom was al van de rest van het veld weg aan het lopen, maar toen de pitstops in ronde 6 in zicht kwamen kwam Paffett steeds meer in de buurt.

In de tweede run had Ekstrom last van z’n banden, waardoor Paffett bij hem aan kon komen dringen. Ekstrom werd door zijn Sportsline Audi team verassend genoeg al in de 13e ronde naar binnen gehaald, wat betekende dat hij de resterende 24 ronden op 1 setje banden moest blijven rijden. Paffett kwam de ronde erna ook naar binnen, maar leed toch een verlies van 2 seconden. Na een aantal snelle ronden kon Paffett Ekstrom in de 20e ronde bijkomen en in de volgende ronde haalde hij Ekstrom in.

Achter de twee koplopers was Albers na de pitstops achter Schneider terechtgekomen, maar de Nederlander haalde zijn teamgenoot in de 16e ronde in waardoor hij op de 2 koplopers af kon gaan. Toen Christijan in de 23e ronde pitte kwam hij 4,6 seconden achter Ekstrom terecht en begon hij hard te pushen om dichter bij hem te geraken.

De volgende ronden vond er een mooi gevecht tussen Ekstrom en Albers plaats, maar Christijan kon Ekstrom niet inhalen. Hun gevecht bracht ze dichter bij Paffett, die in de laatste ronden langzamer ging rijden om z’n banden te sparen.

Op de finishlijn was het verschil tussen winnaar Paffett en Ekstrom, Albers en Schneider nog maar 1 seconde. Laurent Aiello werd op afstand 5e na een slechte pitstop en Alesi kwam als 6e over de streep.

Zoals gezegd kreeg Paffett een lek te verwerken en de officials zijn nog steeds bezig om te onderzoeken of er genoeg brandstof in de wagen zit om voldoende monster te kunnen nemen. Anders kan hij alsnog worden gediskwalificeerd.

[b]update[/b]

Gary Paffett is toch nog gediskwalificeert vanwege het lek. Hierdoor wint Ekstrom en wordt Christijan Albers tweede. De beide heren staan met elk 34 punten gelijk in de strijd om het kampioenschap.