user icon

Bottas geeft toe dat Mercedes-ervaring kan helpen bij Audi-deal

  • Gepubliceerd op 12 sep 2022 13:54
  • comments 14
  • Door: Bob Plaizier

Enkele weken geleden maakte Audi bekend dat ze de Formule 1 vanaf 2026 gaan betreden. De Duitse autofabrikant betreedt de sport als motorleverancier en wil een team opkopen. Het is de verwachting dat Audi het team van Sauber gaat opkopen, in dit geval is de kans aanwezig dat men het contract van Valtteri Bottas gaat verlengen.

Bottas stapte dit jaar over van Mercedes naar zijn huidige werkgever Alfa Romeo. Alfa vertrekt na volgend jaar als hoofdsponsor van Sauber en de kans is aanwezig dat Bottas mag aanblijven. De Fin is bezig met een goed seizoen en kan zijn ervaring van zijn Mercedes-jaren goed gebruiken. Men denkt dat Audi veel kan hebben aan die ervaring.

Ervaring

Aangezien de deal tussen Audi en Sauber nog niet officieel is, kan Bottas er ook nog niet zoveel over kwijt. De Fin wordt wel naar zijn ervaring met Mercedes gevraagd. In gesprek met Auto Bild is hij duidelijk: "Ik kan niets zeggen over Audi! Voor mij persoonlijk verandert er niets. Maar ja, mijn ervaring met Mercedes is belangrijk. Je leert niet alleen dat er een gigantisch team achter je staat, je leert ook wat er nodig is om succesvol te zijn."

Druk

Zijn Mercedes-jaren hebben Bottas veel gebracht. Toch kan hij nu bij Alfa Romeo veel meer genieten van zijn baan dan eerder. Dat komt vooral door de druk: "Ik had daar alleen maar contracten van één jaar. Ik wist dus nooit of ik door kon gaan. Dat was niet fijn. Elke coureur krijgt te maken met een immense druk in de Formule 1. Maar zelfs dat heeft een limiet en anders gaan je prestaties eronder lijden."

Ik vind Bottas de laatste paar races eigenlijk tegenvallen. En het is nou echt niet omdat Zhou opeens heel goed aan het rijden is. Begin dit jaar kwam Bottas gretig en snel over.... maar het oogt nu allemaal wat futloos.

  • 5
  • 12 sep 2022 - 14:00

Reacties (14)

Login om te reageren
  • Is Bottas dan al niet 35 jaar ofzo.

    • + 0
    • 12 sep 2022 - 13:54
    • Da's dan toch de perfecte reclame voor het merk Audi? Immers, als Bottas races wint dan kunnen ze met recht zeggen dat het dan 100% door de auto komt? ;-)

      • + 3
      • 12 sep 2022 - 14:00
  • Ik vind Bottas de laatste paar races eigenlijk tegenvallen. En het is nou echt niet omdat Zhou opeens heel goed aan het rijden is. Begin dit jaar kwam Bottas gretig en snel over.... maar het oogt nu allemaal wat futloos.

    • + 5
    • 12 sep 2022 - 14:00
    • Bottas is gewoon toe aan de jaarlijkse update. Deze versie (6.0 inmiddels ofzo?) is eigenlijk verlopen, maar blijkbaar hij drukt steeds op "update uitstellen".

      • + 1
      • 12 sep 2022 - 14:15
    • Dat is toch ieder jaar het probleem bij Bottas. Hij begon ook vaak redelijk tegen Hamilton.

      • + 3
      • 12 sep 2022 - 14:19
    • mario

      Posts: 11.255

      Wat FM zegt... Bij het lezen van het artikel kwam dat als eerste in mij op..... Hij startte ook bij Mercedes altijd goed aan het seizoen om later helemaal in te kakken....

      • + 0
      • 12 sep 2022 - 15:28
    • Alfa glijdt natuurlijk ook af door net manco aan updates etc, maar Bottas geeft maar een 'bleke' indruk. En een leider is het niet, dat was al eerder duidelijk. In feite doet Zhou niet echt veel onder.

      Misschien is de Finn van grotere waarde achter de schermen, dit naar de (beperktere) ontwikkeling voor de wagen van '23 - maar ik had er ook meer van verwacht. Dan vond ik Kimi bij momenten meer 'schitteren' dan zijn landgenoot.

      • + 1
      • 12 sep 2022 - 18:20
    • Bottas is altijd al futloos geweest. Als je onboard meekijkt bij Bottas tijdens de races dan lijkt het ook nergens op. Bottas is inmiddels zo enorm vaak door de mand gevallen dat het enige wat hem red op het moment is dat hij naast Hamilton reed en Hamilton door de Britten tot een soort van goddelijke status is verheven. Als gevolg daarvan worden ook al Hamilton zijn teamgenoten veel sterker ingeschat dan ze in werkelijkheid zijn.

      Russell liet in 2020 al zien hoe matig Bottas is. En nu heb je een rookie van niveau Mazepin die dit weekend opnieuw de overhand had op Bottas. In Q1 reed Zhou al een snellere tijd dan Bottas in Q2 en in de race werd Bottas op een hoopje gereden.

      Begin van het seizoen leek het nog wat bij Bottas omdat Alfa Romeo een hele goede wagen had en rookie paydriver Zhou naast een gebrek aan ervaring ook nog eens heel veel pech had in het begin van het seizoen.

      • + 0
      • 13 sep 2022 - 13:55
  • shakedown

    Posts: 220

    Gaan ze aan Bottas vragen waarom de Mercedes motor zo goed was? Denk niet dat hij dat begrijpt. Geen idee waarom je een coureur daarvoor nodig hebt. Lijkt me eerder een opdracht voor engineers. Gewoon een tip voor Audi...

    Ben ook benieuwd welke motor Sauber/Alfa/Audi volgend jaar heeft. Ferrari lijkt me daar niet echt te zitten wachten. Gezien dat Audi er wel serieus geld in wil steken. Misschien dat Renault er een paar jaar wat geld aan wil verdienen.

    Of denken ze bij Audi dat ze volgend jaar als een eigen motor hebben draaien? Krijg je van opmerkingen en de trant van GP2 motor...

    • + 0
    • 12 sep 2022 - 14:14
  • Het zou zomaar kunnen dat Mick naar Alfa gaat met het oog op Audi deal en dan zie ik Zhou met 30 mljn toch helaas naar Williams gaan en dat zou dan zeer jammer zijn voor Nyck, tenzij tenzij Alpine maar daar staan 14 rijders op het lijstje naar het schijnt.

    • + 0
    • 12 sep 2022 - 14:26
  • Ik zou Bottas na dit jaar gelijk vervangen, ten eerste omdat er goede nieuwe coureurs op de markt zijn en ten tweede omdat Bottas weer in zijn oude gewoontes vervalt: 1 seizoenshelft scoren, 2e seizoenshelft compleet afwezig.

    • + 1
    • 12 sep 2022 - 14:27
    • Ik kan het hier niet mee oneens zijn, maar door wie laat je hem vervangen? Wil je bijvoorbeeld het risico nemen met 2 onervaren coureurs in 2023? Ik vind Zhou ook niet per se geweldig (maar ook niet per se slecht).

      • + 0
      • 12 sep 2022 - 15:02
    • Zhou had ik sowieso niet genomen. Enige reden dat hij mocht rijden is zijn chinese geld.

      • + 0
      • 12 sep 2022 - 16:14
  • Er is maar één de max he
    Nr 2 is binnen proficiat Nederland
    Volgend seizoen weer zeer nipt kampioen worden en dan is het tijd voor de volgende Britse wereld kampioen

    • + 0
    • 14 sep 2022 - 00:59

AE Grand Prix van Abu Dhabi

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

AE Grand Prix van Abu Dhabi

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

Gerelateerd nieuws

WK standen 2022

Bekijk volledige WK-stand

Test kalender

Bekijk het volledige testschema

Geef je mening

Welk team gaat verrassen in het 2022-seizoen?

Coureursprofiel

  • Team Alfa Romeo Racing
  • Punten 1.598
  • Podiums 61
  • Grand Prix 163
  • Land FI
  • Geb. datum 28 aug 1989 (33)
  • Geb. plaats Nastola, FI
  • Gewicht 70 kg
  • Lengte 1,73 m
Bekijk volledig profiel

Team profiel

Bekijk volledig profiel

Formule 1 kalender - 2022

Datum
Grand Prix
Circuit
-
Spanje
-
Bahrein
18 - 20 maa
Bahrein
25 - 27 maa
Saoedi-Arabië
8 - 10 apr
Australië
22 - 24 apr
Italië
6 - 8 mei
Verenigde Staten van Amerika
20 - 22 mei
Spanje
27 - 29 mei
Monaco
10 - 12 jun
Azerbeidzjan
17 - 19 jun
Canada
1 - 3 jul
Groot Brittannië
8 - 10 jul
Oostenrijk
22 - 24 jul
Frankrijk
29 - 31 jul
Hongarije
26 - 28 aug
België
2 - 4 sep
Nederland
9 - 11 sep
Italië
30 - 2 okt
Singapore
7 - 9 okt
Japan
21 - 23 okt
Verenigde Staten van Amerika
28 - 30 okt
Mexico (land)
11 - 13 nov
Brazilië
18 - 20 nov
Verenigde Arabische Emiraten
Bekijk volledige kalender

Formule 1 kalender - 2022

Datum
Grand Prix & Circuit
18 - 20 maa
25 - 27 maa
Saoedi-Arabië Jeddah Street Circuit
8 - 10 apr
Australië Albert Park
22 - 24 apr
6 - 8 mei
Verenigde Staten van Amerika Miami International Autodrome
20 - 22 mei
27 - 29 mei
Monaco Monte Carlo
10 - 12 jun
Azerbeidzjan Baku City Circuit
17 - 19 jun
1 - 3 jul
Groot Brittannië Silverstone
8 - 10 jul
Oostenrijk Red Bull Ring
22 - 24 jul
Frankrijk Paul Ricard
29 - 31 jul
Hongarije Hungaroring
26 - 28 aug
2 - 4 sep
Nederland Circuit Zandvoort
9 - 11 sep
Italië Monza
30 - 2 okt
7 - 9 okt
21 - 23 okt
Verenigde Staten van Amerika Circuit of the Americas
28 - 30 okt
11 - 13 nov
Brazilië Interlagos
18 - 20 nov
Verenigde Arabische Emiraten Yas Marina Circuit
Bekijk volledige kalender
show sidebar