De dag dat Prost het hele veld op een ronde zette

• Gepubliceerd op 17 aug 2016 13:15
  • comments 17
  • Door: Rob Veenstra

Het is vandaag exact dertig jaar geleden dat Alain Prost een nummertje opvoerde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk 1986. De McLaren-coureur won de race op de Österreichring en de Fransman had aan de finish een ronde voorsprong op de nummer twee, Michele Alboreto. Stefan Johansson eindigde als derde met twee ronden achterstand. Er waren wel veel uitvallers, slechts elf coureurs werden geklasseerd. Huub Rothengatter kwam met vier ronden achterstand als achtste over de meet.

Kan je nagaan als ie echt gas had gegeven :)

• 17 aug 2016 - 13:32
    • Kan je nagaan als ie echt gas had gegeven :)

• + 2
    • We gaan nu toch niet klagen hé

• + 0
      • 17 aug 2016 - 19:13
  • poeh volgens mij zette Damon Hill in Adelaide 1995 het hele veld op 2 rondes...zo bijzonder is het ook weer niet...komt door vele uitvallers.

• + 0
    • 17 aug 2016 - 13:45
    • PaulSzu

Posts: 161

Klopt. Mooie race op een mooie baan.

Toch mis ik die races met vele uitvallers, het is net iets te betrouwbaar geworden. Toen kleine teams nog echt een kans hadden op een mooi resultaat. Dat het niet vanzelfsprekend was dat de topteams makkelijk de race uitreden.

• + 2
      • 17 aug 2016 - 14:01
    • Haha ja, mede omdat Coulthard in de pitstraat over de olie weggleed en crashte in de pitstraat.

• + 0
      • 17 aug 2016 - 16:06
    • ja haha die 'Coulthaaaa' Ik zat toen midden in de nacht als 14 jarige die race te kijken. Onvergetelijk ook hoe Panis met een rokende en snerpende Mugen-Honda motor de laatste rondes moest rijden naar toch 2e werd en Morbidelli die 3e werd in de mooie Arrows-Hart V8.

• + 0
      • 17 aug 2016 - 21:18
    • robertos

Posts: 558

iets meer uitvallers is wel leuk maar races uitkijken met 8 autos op de baan vond ik maar niks.

• + 0
      • 18 aug 2016 - 09:30
  • Tja Senna reed toen nog niet echt in een topauto want die dominantie werd snel verbroken maar toch een hele prestatie natuurlijk.

• + 1
    • 17 aug 2016 - 15:04
  • Ik hoop dat RedBull de Östenreich ring weer langer maakt en het stuk wat er nu vanaf is er weer aanplakt.

De oude Boschcurve zal niet terugkomen, maar als ze daar met meer snelheid aankomen als nu dan wordt het racen wel spectaculairder, nu gaan ze twee keer haaks rechts af en op 2 van de nu huidige 3 rechte stukjes komen ze vaak net te kort ondanks DRS om een mooie actie te plaatsen.

Was een bloedstollend snelle baan vroeger, dus als RedBull die extra 2 a3 kilometer er terug aanplakt zullen er wel vluchtheuvels aangelegd worden ofzo....

• + 1
    • 17 aug 2016 - 15:33
  • Wat gebeurde er met die Benettons dan?

• + 0
    • Gompie

Posts: 4.951

Theo Fabi's motor begaf de geest en Gerhard Berger eindigde op 3 (!) ronden.

Posts: 5.786

Precies de dag dat ik het plaatselijk café op een ronde zette en toen op een onbewaakt moment voortijdig naar huis ben gegaan om mijn portemonnee te halen.

• + 0
    • 17 aug 2016 - 18:21
  • Huub Rothengatter achtste? Wat jammer nou dat je toen nog geen punten voor die plaats kreeg. Ondertussen heeft een zekere Carlos Sainz een abonnement op die plek, om zijn 'prestaties' maar eens in perspectief te plaatsen...