Weekend Review: Wat gebeurde er afgelopen raceweekend?

• Gepubliceerd op 24 okt 2011 16:18
  • comments 4
  • Door: Robin Smeets
Afgelopen weekend is er weer genoeg geracet over de gehele wereld. Zo kwamen de WTCC-coureurs voor het eerst in actie op het circuit van Suzuka, waar Tom Coronel een overwinning scoorde. Verder eindigden ook nog de seizoenen van de DTM en de Formule 3 Euroseries.

WTCC
Suzuka, Japan
Waar het anderhalve maand geleden niet lukte in Valencia, was Tom Coronel in de tweede race op Suzuka wél de sterkste. De Nederlandse coureur bleef in een spannende race alle drie de Chevrolet-coureurs voor die het hele jaar al domineren. Extra knap dus van Coronel.

Ondanks zijn crash in de eerste race heeft Coronel de vierde plaats in het kampioenschap nu nog steviger in handen. Hij liep punten uit op concurrent Gabriele Tarquini die geen al te best weekend kende. De eerste race was een prooi voor Alain Menu. Rob Huff hield de titelstrijd spannend, want het verschil tussen hem en leider Yvan Muller is nog maar 13 punten.

Hockenheim, Duitsland
[LEFT_IMG=17962][/LEFT_IMG]Gisteren eindigde het DTM-seizoen traditioneel in Hockenheim. Jamie Green scoorde op de valreep zijn eerste overwinning van het jaar en klom hiermee naar de vijfde plaats in het kampioenschap. Martin Tomczyk had zich tijdens de vorige race al tot kampioen laten kronen, dus de spanning deze race zat hem in de strijd om het vice-kampioenschap.

Deze ging uiteindelijk naar Mattias Ekstrom. De Zweed kende een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft, maar de laatste races verliepen bijna perfect voor de Audi-rijder. Hierdoor ging hij Bruno Spengler uiteindelijk met één punt voorbij in het kampioenschap. Ralf Schumacher sloot zijn beste seizoen in de DTM af op de achtste plaats met 21 punten.

Formule 3 Euroseries
[RIGHT_IMG=17978][/RIGHT_IMG]Ook het seizoen in de Europese Formule 3 zit erop na de races in Hockenheim. Roberto Merhi is met overmacht kampioen geworden en heeft meer dan 120 punten voorsprong op Marco Wittmann, die voor de tweede maal op rij vice-kampioen is geworden. Daniel Juncadella kwam door zijn ietwat teleurstellende weekend in Duitsland net tekort op de Duitse coureur.

Nigel Melker eindigde de eerste twee races als vijfde en zesde, maar kwam tijdens de laatste race van het jaar als tweede over de finish. De Nederlander sloot hiermee zijn Euroseries-seizoen af op de vierde plaats in het kampioenschap, ondanks dat hij een weekend heeft moeten missen vanwege andere verplichtingen. Tevens is hij de beste rookie van het jaar. Teammaat en Masters-winnaar Felix Rosenqvist sloot het jaar af als vijfde.