Visser klasse apart bij W Series-race in Zolder

• Gepubliceerd op 18 mei 2019 17:01
  • comments 24
  • Door: Tom van Hooft

Beitske Visser heeft bij haar tweede start in het W Series-kampioenschap de overwinning gepakt. De snelste vrouw van Nederland verschalkte bij de start polesitter Jamie Chadwick.

Visser had na de race, die 32 minuten duurde (30 minuten + 1 ronde), een voorsprong van ruim acht seconden op Jamie Chadwick. Chadwick, die na de start nog dicht achter Visser zat, kwam aan het einde van de race in gevecht met Alice Powell.

Het gevecht tussen Powell en Chadwick was fair en hard, de dames lieten elkaar voldoende ruimte en maakte er een goede show van. Uiteindelijk wisselde beide dames tot twee keer toe van positie, uiteindelijk was het Chadwick die de tweede plaats behaalde. Chadwick won de openingsrace van het kampioenschap op Hockenheim

Marta Garcia werd vierde en hiermee kende het kampioenschap tijdens de tweede race dezelfde coureurs die de eerste vier plaatsen behaalden als tijdens de eerste race. Chadwick heeft de leiding in het kampioenschap met 43 punten, Visser volgt op 6 punten van de Britse.

Na afloop van de race sprak Lee McKenzie met Visser: "Ze probeerde het mij vandaag moeilijk te maken", vertelde Visser. "Ik had een goede start en ik kon Jamie meteen voorbij gaan. Daarna heb ik bij de herstarts moeten kijken hoe ik het beste van haar weg kon rijden. Ik moest het de tweede keer anders doen en dat heb ik ook gedaan."

"Het is geweldig om een race te winnen in deze klasse. Ik wil natuurlijk alle races winnen en ik ben super gelukkig", sprak de winnaar na afloop.

• + 2
  • Mooie wedstrijd met een dikke motor plof nog vóór de start, 2 safety car periodes, een spannend gevecht in de laatste ronden om P2 tussen Chadwick en Powell en een verdiende overwinning van de Nederlandse die vanaf de start een voorsprong nam en deze gedurende de wedstrijd (en de twee herstarts achter de SC) niet meer af gaf.

• + 0
    • 18 mei 2019 - 17:14
    • Matn

Posts: 964

Zonde van de malheur van Visser tijdens quali bij de openingsrace, Visser behoort tot de absolute top... lijkt met Chadwick een klasse apart in de W-series. Doet goede zaken voor haar toekomst in de autosport!

• + 0
      • 18 mei 2019 - 17:36
    • StevenQ

Posts: 9.228

Beitske heeft al 3 jaar Formule Renault 3.5 gereden en werd in haar 3e jaar daar ook slechts 13e, met als beste finish een 5e plek in het jaar dat zelfs Roy Nissany 3 races wist te winnen. Voor een echte toekomst in de autosport had ze DAAR moeten presteren

• + 0
      • 18 mei 2019 - 20:49
    • Nah, het verschil in materiaal kan natuurlijk het (grote) verschil hebben gemaakt.
      Daarnaast ben ik nationalistisch genoeg om haar in de W-series een warm hart toe te dragen.
      Maar... één zwaluw maakt nog geen zomer.
      Dus laat haar maar lekker consequent haar punten sprokkelen, podiums pakken of zelfs met de winst aan de haal gaan dit seizoen, en dan zien we wel waar het schip strandt.

• + 0
      • 19 mei 2019 - 07:46
    • Hemex

Posts: 1.283

Ja, mooie wedstrijd gereden, dat zeker. Maar om dat nou een 'klasse apart' te noemen lijkt me wat overdreven. Bijna de hele wedstrijd op zo'n 1,5 seconden, en alleen door het gevecht van Chadwick en Powell liep dat tegen het eind op naar zo'n 8 seconden. Maar prima dat ze zich vooraan kan handhaven. Blijft het in elk geval spannend.

• + 0
      • 19 mei 2019 - 11:50
    • Matn

Posts: 964

Ah...Nederlands forum..juist.
      W-series hebben we het over, daarin reed Beitske in haar eerste race heel sterk van P8 naar P4, na manco's in quali waar ze ook steeds competitief was voor pole. In de tweede race sleckt een tiende van pole vervolgt door een dominante race op P1.

Wat moet Visser feitelijk beter doen in deze serie op tot klasse apart benoemd te worden...?

• + 1
      • 19 mei 2019 - 12:14
    • Hemex

Dat 'klasse apart' wordt hier specifiek geplakt op DEZE race, dus afgezien van wat er in de eerste race is gebeurd. En DEZE race was uitstekend gereden, maar waarom klasse apart? Omdat ze grotendeels 1 à 2 seconden voor Chadwick reed? Ze finishte uiteindelijk zo'n 8 seconden voor haar, maar dat kwam door het gevecht tussen de twee dames achter haar. Dominant vind ik prima, maar laten we dT klasse apart maar reserveren voor wanneer ze de resterende races deze prestatie herhaalt.

• + 0
      • 19 mei 2019 - 17:12
    • Erhmmm, de gehele "W-series" is toch een klasse apart?

Posts: 1.575

Zo is dat, die zit voorlopig gebeitseld in deze klasse.

• + 0
      • 18 mei 2019 - 18:03
    • Zo is dat, Chadwick zal nu wel door hebben dat de gebraden kip er niet vanzelf gaat in vliegen! dik verdiende overwinning van Visser.

• + 0
      • 18 mei 2019 - 20:52
  • Super gedaan van Beitske.

• + 0
    • 18 mei 2019 - 19:44
  • Gefeliciteerd Beitske! Nu doorpakken en nog veel meet winnen!

• + 0
    • 18 mei 2019 - 21:19
  • StevenQ

Dus Beitske rijd hier vooraan maar in 2016 werd ze slechts 13e in de Formule Renault 3.5 met een 5e plek als beste resultaat terwijl Roy Nissany dat jaar 3 races won en 4e werd in dat kampioenschap.

dat zegt genoeg , Beitske is dus 1 van de snelste vrouwen maar vergeleken met mannelijke coureurs werd ze dus ruim verslagen door Roy Nissany, die vorig jaar 22e werd in de F2

• + 0
    • 18 mei 2019 - 21:48
    • Op feiten heb je gelijk.

Maar Nissany reed nou niet echt bij een topteam in de F2, wat hij dan weer wel deed in zijn kampioenschapsjaar in de WSR 3.5

Beitske heeft zeker wel talent, met de juiste begeleiding bij een goed team maakt zij wel degelijk kans in de F2.

• + 0
      • 19 mei 2019 - 04:14
    • StevenQ

Campos heeft dit jaar al een race gewonnen in de F2 met Aitken en haalde met Ghiotto verleden jaar 4 podiumplaatsen in de F2, dus zo slecht was en is dat team niet. Nissany is gewoon slecht, dat is algemeen bekend, dat was hij in de F3 al toen hij tegen Max reed in 2014

• + 0
      • 19 mei 2019 - 10:44
    • pcbeem

Posts: 698

Wat een geweldige argumentatie...., dat een team in 1 jaar "niet zo slecht" is wil niet zeggen dat dit in het jaar dat Nissany er reed ook niet zo slecht was. Verder kan het ook nogal uitmaken in welke team beiden reden in de WSR 3.5.......

• + 0
      • 19 mei 2019 - 12:27
    • StevenQ

LEZEN wat ik schrijf

het jaar dat Nissany er reed was Ghiotto zijn teamgenoot en die haalde 4 keer het podium, en kijk gewoon de historie van Nissany eens na, dat is gewoon een coureur van het niveau Gelael.

• + 0
      • 19 mei 2019 - 12:39
    • Prima Steven maar als het op dames racen aankomt staat ze dus wel degelijk haar mannetje! En de W series is pas echt gelijk want iedere race rij je in een andere auto die dan wel weer door het zelfde team word geprepareerd.

In de W series is ze zeker een van de snelste dames.

Wat ook nog een leuke bijkomstigheid is dat Jumbo iets in haar ziet want dat zag ik net als bij Max op haar helm staan.