user icon

Kleine teams moeten zelf klacht indienen bij EU

  • Gepubliceerd op 10 jul 2015 16:01
  • comments 9
  • Door: Rob Veenstra

De Europese Unie zal pas een onderzoek naar de afspraken in de Formule 1 openen zodra iemand een klacht heeft ingediend. Die boodschap droeg Anneliese Dodds, de Britse politica die vorig jaar een brief naar EU-commissaris Margrethe Vestager schreef om de situatie in de koningsklasse van de autosport aan de kaak te stellen, uit. Ze bracht vandaag een bezoek aan Force India.

Volgens haar is er geen sprake van eerlijke concurrentie in de Formule 1 en is de verdeling van de inkomsten scheef gegroeid. Maar de EU grijpt pas in als een van de teams zich meldt. Dodds: "Sinds de ineenstorting van Marussia en Caterham maak ik me al zorgen over de gang van zaken in de Formule 1. Het betekent niet alleen twee teams minder op de grid, maar ook veel hoogopgeleide werknemers die thuis zitten en families wiens broodwinning wordt aangetast."

"Die mensen uit mijn electoraat zijn hun baan kwijt. Had dat voorkomen kunnen worden? Daarom heb ik vragen gesteld aan Brussel, om te zien of we een zaak hadden. De commissaris maakte duidelijk dat ze niks kon doen, tenzij een van de teams een formele klacht indient. Dus als er teams zijn die de huidige situatie bezwaarlijk vinden, dan kunnen ze daar iets aan doen."

Reacties (9)

Login om te reageren
  • En dat zal dus niet gebeuren.
    Ze zullen wel gek zijn, Capo Bernie zal dan zorgen dat onderdelen te laat aankomen. Of dat ze "per ongeluk" naar een ander circuit verzonden zijn.
    En dan DHL de schuld geven.

    • + 0
    • 10 jul 2015 - 16:12
    • Bijten in de hand waarvan je eten krijgt is nooit slim.

      • + 0
      • 10 jul 2015 - 16:47
    • Caramba

      Posts: 5.786

      Kom kom, dan dien je toch klacht op klacht in? Wat krijgen we nou?

      • + 0
      • 10 jul 2015 - 17:48
    • Gewoon veel klagen, dan lost alles vanzelf op.

      • + 0
      • 10 jul 2015 - 19:55
  • Brammus

    Posts: 663

    En dát is wat er mis is met het de F1! En daar zijn bv RedBull, FIA en Lewis net zo goed de schuldige van als CNC en Bernie.

    $, $ en $..

    Toch te gek voor woorden dat het ten sprake moet komen dat de EU zich met sport moet bemoeien?!

    • + 0
    • 10 jul 2015 - 18:21
    • Brammus

      Posts: 663

      Let op de "bv" er tussen trouwens, had ook net zo goed Carlos Slim en Raikkonen kunnen staan ;)

      • + 0
      • 10 jul 2015 - 18:24
  • In elke sport moet men de politiek negeren . Ben het wel met je eens als zegt dat geld en belangen de overhand nemen .( Zakkenvullers) en dat hoort niet .

    • + 0
    • 10 jul 2015 - 18:28
    • Gedeeltelijk met je eens. Het wordt echter anders als een consortium van fabriek teams samen heulen met de organisator en de FIA. De kans om je recht te halen is nihil te noemen. Als jij voelt dat jij en andere teams in je recht staat, dan ga je het ergens anders zoeken. Het zelfde als een civiele rechter een uitspraak doet die niet strookt met het de in jouw ogen eerlijke rechtspraak, dan zoek je het ook hoger op bij het oppergerechtshof. In dit geval gaat het niet om de sportieve kant van de zaak, maar puur om de financiële kant van de zaak, waarbij op het financieel en sociale vlak mensen bewust worden genegeerd door Bernie,FIA en

      • + 0
      • 11 jul 2015 - 11:51
  • F1 Strategy Group, wou ik nog zeggen. (LOL)

    • + 0
    • 11 jul 2015 - 11:52

AT Grand Prix van Stiermarken

Lokale tijd 

  • Vrijdag weather-image

    Zaterdag weather-image

    Zondag weather-image

  • Vrije training 1

    11:30 - 12:30

    Vrije training 3

    12:00 - 13:00

    Race

    15:00 - 17:00

  • Vrije training 2

    15:00 - 16:00

    Kwalificatie

    15:00 - 16:00

    Snelste ronde

    15:00 - 17:00

AT Grand Prix van Stiermarken

Lokale tijd 

  • Vrijdag weather-image

  • Vrije training 1

    11:30 - 12:30

  • Zaterdag weather-image

  • Vrije training 3

    12:00 - 13:00

  • Zondag weather-image

  • Race

    15:00 - 17:00

  • Vrijdag weather-image

  • Vrije training 2

    15:00 - 16:00

  • Zaterdag weather-image

  • Kwalificatie

    15:00 - 16:00

  • Zondag weather-image

  • Snelste ronde

    15:00 - 17:00

Gerelateerd nieuws

WK standen 2021

Bekijk volledige WK-stand

Test kalender

Bahrain International Circuit - Wintertest

Bekijk het volledige testschema

Geef je mening

De speciale livery van McLaren voor Monaco is mooier dan de normale kleurstelling van de MCL35M

Team profiel

Bekijk volledig profiel

Formule 1 kalender - 2021

Datum
Grand Prix
Circuit
-
Bahrein
26 - 28 maa
Bahrein
16 - 18 apr
Italië
7 - 9 mei
Spanje
20 - 23 mei
Monaco
4 - 6 jun
Azerbeidzjan
18 - 20 jun
Frankrijk
25 - 27 jun
Oostenrijk
2 - 4 jul
Oostenrijk
16 - 18 jul
Groot Brittannië
30 - 1 aug
Hongarije
27 - 29 aug
België
3 - 5 sep
Nederland
10 - 12 sep
Italië
24 - 26 sep
Rusland
1 - 3 okt
Singapore
8 - 10 okt
Japan
22 - 24 okt
Verenigde Staten van Amerika
29 - 31 okt
Mexico (land)
5 - 7 nov
Brazilië
19 - 21 nov
Australië
3 - 5 dec
Saoedi-Arabië
10 - 12 dec
Verenigde Arabische Emiraten
Bekijk volledige kalender

Formule 1 kalender - 2021

Datum
Grand Prix & Circuit
26 - 28 maa
16 - 18 apr
7 - 9 mei
20 - 23 mei
Monaco Monte Carlo
4 - 6 jun
Azerbeidzjan Baku City Circuit
18 - 20 jun
Frankrijk Paul Ricard
25 - 27 jun
Oostenrijk Red Bull Ring
2 - 4 jul
Oostenrijk Red Bull Ring
16 - 18 jul
Groot Brittannië Silverstone
30 - 1 aug
Hongarije Hungaroring
27 - 29 aug
3 - 5 sep
Nederland Circuit Zandvoort
10 - 12 sep
Italië Monza
24 - 26 sep
Rusland Sochi Autodrom
1 - 3 okt
8 - 10 okt
22 - 24 okt
Verenigde Staten van Amerika Circuit of the Americas
29 - 31 okt
5 - 7 nov
Brazilië Interlagos
19 - 21 nov
Australië Albert Park
3 - 5 dec
Saoedi-Arabië Jeddah Street Circuit
10 - 12 dec
Verenigde Arabische Emiraten Yas Marina Circuit
Bekijk volledige kalender
show sidebar