Evans wint in straten van Sao Paulo

• Gepubliceerd op 26 maa 2023 08:38
  • 2
  • Door: Martijn Arnoldus

Mitch Evans van Jaguar TCS Racing won de ePrix van Sao Paulo en finishte voor Nick Cassidy van Envision Racing en teamgenoot Sam Bird. Het drietal eindigde binnen een halve seconde van elkaar. Robin Frijns werd bij zijn rentree na een polsblessure vijftiende.

Op het snelle Sao Paulo Street Circuit met 11 bochten slaagde Evans vanaf P3 erin zich een weg te banen na voren. De Nieuw-Zeelander nam de leiding over van zijn landgenoot Cassidy in de laatste vier rondes.

Polesitter en regerend kampioen Stoffel Vandoorne had al vroeg de leiding met António Félix da Costa achter zich aan, maar kon het tempo niet houden. De Belg zou als zesde eindigen. Da Costa was naar de vierde plaats gezakt en finishte uiteindelijk voor teamgenoot Jean-Eric Vergne die op P5 de zwart-wit geblokte zag.

Leider in het klassement Pascal Wehrlein moest vanaf de 18e plaats op de grid terrein goed maken, maar strandde net buiten de punten. Toch behoudt Wehrlein zijn voorsprong in het wereldkampioenschap voor coureurs met 86 punten ten opzichte van de 62 van Jake Dennis.

Op 22 en 23 april staat een dubbele wedstrijd op het programma in Berlijn.