John Martin sterkste in Super Final, RSC Anderlecht kampioen

• Gepubliceerd op 24 okt 2010 16:05
  • 0
  • Door: Robin Smeets
Davide Rigon heeft voor de tweede maal in zijn carriére de titel in de Superleague Formula voor zich opgeëist. De Italiaan eindigde de Super Final zojuist als vierde, maar heeft hiermee genoeg punten om Craig Dolby voor te blijven in het kampioenschap. John Martin won overigens de race en de 100.000 euro.

Dolby pakte de leiding bij de start van de race, terwijl Rigon meteen een positie won en derde lag. Echter, halverwege de eerste ronde al kwam Esteban Guerrieri voorbij aan Rigon en duwde de Italiaan terug naar de vierde plaats. Enkele bochten later kwam ook Franck Perera, Rigons teamgenoot, voorbij aan de auto van RSC Anderlecht en met Dolby aan de leiding zouden de titelrivalen met precies evenveel punten eindigen.

In de vierde ronde verloor DOlby echter de leiding aan, nota bene zijn teamgenoot, John Martin en verloor zo de nodige punten. Verder kwam Rigon weer voorbij aan Perera, die daarmee de titel heeft gewonnen met een voorsprong van slechts twee punten op Tottenham Hotspur. Dit betekend de tweede titel van Rigon in pas het derde jaar Superleague Formula. In 2008 was de Italiaan al met Beijing Guoan de sterkste.