Muller zegeviert in tweede race op Misano, Frijns net buiten podium

• Gepubliceerd op 09 jun 2019 15:28
  • 1
  • Door: Bjorn Smit

Nico Muller heeft de tweede race van het DTM op Misano gewonnen. De Audi-coureur behaalde zijn eerste zege sinds 2016 door BMW-coureur Phillip Eng en kampioenschapsleider René Rast ruim voor te blijven. Robin Frijns pakte de vierde positie.

Vanaf de vierde startpositie mengde Muller zich meteen in het Audi-gevecht aan het front. Hij bond de strijd aan met Rast, die slecht startte,  Frijns en Jonathan Aberdein. De Nederlander pakte de leiding, voor Muller. De slechte start van Rast werd uiteindelijk het waterloo voor Marco Wittmann, de winnaar van race 1, toen hij uiteindelijk het grind in gestuurd werd.

Lekke band Rast helpt Muller in zadel

Rast herstelde zich echter goed en nam in ronde 10 alweer de leiding over, terwijl ook Muller aandrong bij Frijns en uiteindelijk P2 overnam. De nummer 2 kreeg daarna de leiding in de schoot geworpen, toen Rast een lekke band opliep en in ronde 14 vroeg naar de pits moest. Na zijn late pitstop had Muller een ruime voorsprong, die hij tot de finish vast wist te houden.

Door zijn lekke band werd Rast teruggeworpen naar een duel om de tweede positie met Eng, die optimaal profiteerde van de chaotische race om hem heen. Na de pitstops wist Eng voorbij te gaan aan Rast voor de tweede positie, om die vast te houden tot en met het einde van de race. Rast werd derde, maar deed door het uitvallen van Wittmann wel goede zaken in de titelstrijd.

Frijns begon dus veelbelovend aan de race, maar hij kon het tempo vooraan niet helemaal volgen en moest genoegen nemen met de vierde positie. Ook werd de Nederlander nog in een spin geduwd door Loïc Duval, die daarvoor een drive through-penalty kreeg. Pietro Fittipaldi behaalde als invaller voor Jamie Green een sterke vijfde plaats, gevolgd door Joel Eriksson, Aberdein, Bruno Spengler, Sheldon van der Linde en Mike Rockenfeller.