Di Grassi duidelijk de beste tijdens ePrix Berlijn, geen punten voor Frijns

• Gepubliceerd op 25 mei 2019 14:08
  • comments 10
  • Door: Bjorn Smit

Lucas di Grassi heeft op overtuigende wijze de ePrix van Berlijn gewonnen. Na drie kwartier racen kwam de Audi ABT-coureur voor Sebastien Buemi en Jean-Eric Vergne over de meet. Robin Frijns reed een aardige inhaalrace, maar het leverde hem geen punten op.

Buemi ving de race op het voormalige vliegveld Tempelhof vanaf pole position aan, maar lang kon hij niet genieten van die plaats. Na enkele ronden kwam Di Grassi, die vanaf P3 vertrok, al aan de e.dams-coureur voorbij. Daarna bouwde de Braziliaan geleidelijk een voorsprong van ongeveer drie a vier seconden op en dat gat bleek uiteindelijk genoeg om de race overtuigend op zijn naam te schrijven.

Buemi weerstaat druk van Vergne in slotfase

Buemi hield de tweede positie vast de hele race vrij eenvoudig vast, totdat  Vergne in de slotfase de aansluiting vond bij de Zwitser. De leider in het kampioenschap startte de race op de negende positie en baande zich gedurende de race een weg naar voren. In de slotfase ging Vergne voorbij aan Antonio Felix da Costa om daarna de jacht op Buemi in te zetten, maar tot een positiewisseling kwam het niet.

Achter de podiumplaatsen verzekerde Da Costa zich van de vierde plaats. Stoffel Vandoorne, die zich nog knap als tweede kwalificeerde, moest genoegen nemen met P5, voor Daniel Abt, Alexander Sims, Oliver Rowland, Sam Bird en Pascal Wehrlein, die het laatste puntje meepakte.

Frijns wordt 13de en zakt in kampioenschap

Voor Robin Frijns werd het een ePrix om snel te vergeten. De Nederlander moest na een mislukte kwalificatie als 21ste aan de race beginnen. In de openingsfase maakte hij meteen wat posities goed, om vervolgens lang rond de negentiende positie te blijven hangen. In de slotfase leek Frijns een tweede adem te vinden, want hij klom toch nog op naar de dertiende positie. Daarmee eindigde hij wel buiten de punten.

Vergne behield met zijn derde plaats de leiding in het kampioenschap. Met 102 punten heeft de Techeetah-coureur zes punten voorsprong op Di Grassi, die door zijn zege naar de tweede plek in het kampioenschap klom. Andre Lotterer blijft op 88 punten staan na een uitvalbeurt en staat nu derde in de titelstrijd, gevolgd door Da Costa met 82 punten en Frijns met 81 punten.

Matn

Posts: 964

Eerste race was echt slecht, ook zeer slecht in beeld gebracht, daarna werd het beter. Kijk nu alle wedstrijden en zoals zo vaak, als je het eenmaal op de voet volgt wordt het boeiender. Tis geen F2 of 1, maar vind de wedstrijden best boeiend, jammer van de slechte startposities van Frijns, maar ... [Lees verder]