Champ Car: Nicky Pastorelli scoort punten in Montreal

• Gepubliceerd op 29 aug 2006 09:55
  • comments 0
  • Door: Danny Sosef
Nicky Pastorelli heeft een fantastische race gereden in het Canadese Montreal, waar hij als zesde over de finish kwam. Deze zesde plaats is tevens de beste klassering van Pastorelli tot nu toe in zijn Champ Car-carrière, die voor hem negen races geleden begon in Houston.

"Het ging echt heel goed. Eindelijk is er een keer uitgekomen wat erin zat," aldus Pastorelli vanuit Montreal. "Als de kwalificatie zonder problemen was verlopen, had er misschien nog meer ingezeten. Het team was echter geweldig. Mede door de vlekkeloze pitstops heb ik dit resultaat neer kunnen zetten."

De race in Montreal, die zondag vanwege hevige regenbuien werd uitgesteld, werd hervat vanaf de zevende ronde en was spannend van begin tot eind. Gestart vanaf de 15e plaats heeft Pastorelli in de twee uur durende race zijn #8 Papagayo Beach Resort-Curacao/Rocketsports auto naar voren gestuurd. Gisteren was het droog in Montreal, maar de baan was nog vochtig van de stortbuien die zondag het circuit teisterden. Ondanks de nattigheid, is Nicky Pastorelli gestart op de droog-weer Bridgeston-banden.

In de 34e ronde en rijdend op de vierde plaats, kreeg Nicky via de radio orders om door te rijden, terwijl de rest van het veld een pitstop maakte. Pastorelli heeft een aantal spannende gevechten geleverd met onder andere Clark en Zwolsman, voordat hij zelf in de 44e ronde moest stoppen om te tanken. Na zijn pitstop kwam hij terug in de race op de elfde positie.

In de 50e ronde werden Pastorelli's kansen echter gekeerd. Door een briljante pitstop van het Rocketsports Racing-team kwam hij op de 5e plaats terug in de race. Aangezien de tijd verstreek en de limiet van twee uur in zicht kwam, werd de race afstand terug gebracht van 72 naar 68 rondes. Nicky moest dus 18 rondes zijn hoofd koel houden en geen fouten maken. Dat lukte. Helaas werd hij in de laatste ronde nog ingehaald door Power.

"Natuurlijk is het wel even balen als je iemand zo vlak voor de finish nog voorbij ziet schuiven. Als je vanuit de achterhoede start, ben je snel door je Power2Pass heen. Ik had dus in de laatste ronde niets meer over en Power wel. Daardoor kon hij erlangs. Ik ben echter heel tevreden met dit resultaat. Hopelijk kan ik dit resultaat minimaal evenaren, volgende maand in Elkhart Lake," aldus Nicky. "Voorlopig heb ik nu volop de tijd om me goed voor te bereiden voor de laatste drie races van het seizoen."

De volgende race op de kalender van de Champ Car World is op 24 september 2006 op het circuit Road America in Elkhart Lake.