Antonio Giovinazzi winnaar Masters of Formula 3

• Gepubliceerd op 20 sep 2015 19:54
  • 4
  • Door: Denny Kroeze

De Italiaan Antonio Giovinazzi is de opvolger geworden van Max Verstappen tijdens de 25ste Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. Giovinazzi pakte zaterdag al de pole position en nam de leiding van de race op zondag van start tot finish. De man die naast Giovinazzi mocht staan, Markus Pommer kende een erg slechte start en kon gelijk een overwinning uit zijn hoofd zetten doordat hij ver weg zakte.

Antonio Giovinazzi kwam met ruim 8,4 seconden verschil over de finish in Zandvoort. George Russel pakte een tweede plek en Sette Camara pakte de laatste plaats op het podium.

De Masters is gekenmerkt doordat vele winnaars later een kans kregen in de Formule 1. Zo zijn Lewis Hamilton, David Coulthard en Nico Hülkenberg oud winnaars in Zandvoort. Nederlandse winnaars zijn Jos Verstappen, Tom Coronel en sinds vorig jaar ook Max Verstappen.