Josef Newgarden wint spannende race in Phoenix

• Gepubliceerd op 08 apr 2018 14:33
  • comments 5
  • Door: Mathijs Carolus

Regerend IndyCar-kampioen Josef Newgarden het de eerste ovalrace van het IndyCar-seizoen gewonnen. De Amerikaan maakte als enige van de koplopers in de slotfase een pitstop tijdens een neutralisatie en wist met nog een paar rondjes te gaan de bolide van Robert Wickens te verschalken.

Sebastien Bourdais, winnaar van de seizoensopener in St.Petersburg, startte de race van pole en leidde de eerste 43 ronden. Bij de stops ging het mis: Boardais raakte een van zijn crewleden bij het inrijden van zijn positie in de pitsstraat en verloor veel tijd. Uiteindelijk zou Bourdais de race slechts als dertiende finishen. Ook voor Alexander Rossi ging het fout, maar de winnaar van de Indy500 van 2016 wist zich terug te vechten in de kopgroep.

Door alle stops en de neutralisatie vonden Penske-coureurs Will Power en Josef Newgarden zich op kop. Power zou de race echter niet eindigen, de Australiër parkeerde zijn bolide in de muur. In ronde 229 ging het mis voor Ed Jones en Penske was er als de kippen bij om Newgarden van vers rubber en brandstof te voorzien.

Waar de kop brandstof moest sparen kon Newgarden vol door en met nog vier rondjes te gaan moest debutant Robert Wickens toezien hoe Newgarden er met de zege vandoor ging. Wickens werd nog wel tweede, voor Alexander Rossi en Scott Dixon. Dixon startte de race slechts als zeventiende, maar wist gedurende de race naar voren te werken. De volgende race in het kampioenschap staat volgende week op het programma: de coureurs doen dan het beroemde stratencircuit van Long Beach aan.

Indycar is in alle opzichten beter dan de F1 op dit moment...