Ocon wint race 2, Verstappen knap naar plaats vijf

• Gepubliceerd op 19 apr 2014 15:10
  • comments 6
  • Door: Jeroen Jonkers
De tweede race van het Europees Formule 3-kampioenschap in Silverstone is gewonnen door Esteban Ocon. De Fransman, die eerder vandaag al tweede werd in de eerste race, bleef Nicholas Latifi en Antonio Fuoco voor. Achter het Prema-geweld completeerden Tom Blomqvist en Max Verstappen de top vijf.

Verstappen beleefde wederom een matige start vanaf plaats zes, maar na het einde van de eerste ronde reed de jonge Nederlander alweer op plaats zeven. Snel moest Ed Jones er aan geloven, waarop een boeiende jacht op Jordan King begon.

Verstappen was razendsnel in de eerste sector, maar in de tweede sector verloor hij steeds net teveel om een aanval te kunnen wagen. Aan het eind van de race lukte het de jonge Limburger dan toch en door een nette inhaalmanoeuvre veroverde Verstappen de vijfde plaats, waar hij ook op zou eindigen.

Dennis van de Laar eindigde ook in de punten op een negende plaats, maar de Nederlander kan nog niet echt meekomen met zijn Prema-collega's. Jules Szymkowiak eindigde in het achterveld, na een drive trough-penalty.

Morgen staat de laatste Formule 3-race van het weekend op het programma. Om 10.15 uur Nederlandse tijd gaat deze wedstrijd van start. De poleposition is morgen wederom voor Esteban Ocon, gevolgd door Fuoco en Blomqvist. De Nederlanders Verstappen, van de Laar en Szymkowiak starten als vijfde, achtste en 24e respectievelijk.