Geen succes voor Nederlanders op Red Bull Ring

• Gepubliceerd op 23 jul 2017 15:32
  • comments 16
  • Door: Mathijs Carolus

Voor de Nederlanders in de Formule Renault Eurocup was er weinig eer te behalen op de Red Bull Ring. Jarno Vermeer en Richard Verschoor gaan wederom zonder punten naar huis. Verschoor scoorde in de eerste race wel een punt, maar verloor het punt weer vanwege een straf. Verschoor scoorde in de eerste zeven races van het jaar punten, maar staat nu ook alweer zeven races droog.

In de eerste race startten beide Nederlanders buiten de top tien. Verschoor wist er nog het beste van te maken, voor Opmeer zat er niet meer dan een dertiende plaats. In de tweede race ging het van kwaad tot erger voor onze landgenoten. Opmeer begon de race bijna helemaal achteraan en kon weinig uitrichten. Uiteindelijk moest de coureur van MP Motorsport opgeven in de pits.

Verschoor kende een prima race, maar viel in de slotfase alsnog uit. De coureur, die deel uitmaakt van het opleidingsprogramma van Red Bull, lag op een twaalfde plek toen het mis ging. Verschoor kwam in aanraking met Thomas Randle en belandde in de grindbak.

Na het weekend op de Red Bull Ring staat Verschoor elfde in het kampioenschap met 33 punten, Opmeer heeft vier punten gescoord en staat negentiende. De volgende races in de Formule Renault Eurocup staan voor het weekend van 27 augustus op het programma. Plaats van handeling is het circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk.