Daruvala deelt ervaringen eerste Formule 1-test met McLaren

  • Gepubliceerd op 25 jun 2022 14:17
  • comments 10
  • Door: Bob Plaizier

Eerder deze week werd bekend dat Formule 2-coureur Jehan Daruvala zijn Formule 1-testdebuut zou gaan maken. De Indiër werd door McLaren uitgenodigd voor een test op Silverstone. Het was opvallend nieuws aangezien Daruvala onderdeel is van het Red Bull Junior Team. Desalniettemin verscheen Daruvala deze week op de baan.

De afgelopen twee dagen werkte de Indiër een test af in een oudere McLaren. In de sponsorloze wagen reed hij veel kilometers en op sociale media deelde hij zijn ervaringen. Daruvala: "Het is een ongelofelijke ervaring om een Formule 1-wagen voor het eerst te besturen op Silverstone. Ik wil iedereen bedanken die dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Ik heb heel veel lol gehad en veel geleerd in twee dagen."

Reacties (10)

Login om te reageren
  • Het is wel een RB fanboy aan de foto te zien.

    • + 0
    • 25 jun 2022 - 14:21
    • Oh wacht dat staat ook in de tekst.

      • + 0
      • 25 jun 2022 - 14:23
  • Snork

    Posts: 18.892

    Ik ga binnenkort ook mijn eerste F1 ervaring delen. Nu alleen nog een F1 auto regelen.

    • + 0
    • 25 jun 2022 - 17:11
  • "In de sponsorloze wagen..."

    Daruvala heeft vast een Russische geldschietert...

    • + 0
    • 25 jun 2022 - 17:36
  • Hoe dan ook snap ik niet al te goed wat hier speelt. McLaren heeft voldoende mogelijkheden om de stoeltjes bezet te houden. Dus waarom een rijder van een ander en dan ook nog eens een rijder die wel leuke resultaten heeft gehaald, maar bepaald geen Piastri is?

    Wie meer info heeft. Ik laat me graag informeren.

    • + 0
    • 26 jun 2022 - 08:08
    • Weet het ook niet. Ik principe dezelfde redenatie als jijzelf.

      Ik kan wel wat gissen. Ten eerste dat het commercieel interessant is om een Indiër in de auto te hebben, ook als is het maar viir een test.

      Een tweede reden die ik kan bedenken is dat Daruvala als ik me niet vergis via zijn moeder's zijde een Maini is. Dat is een bekende racefamilie uit India waar ook vast wel bronnen zitten die bruikbaar zijn voor McLaren en/of hun partners.

      Een derde reden kan zijn dat ondanks dat Daruvala geen bijzonder snelle coureur is, bet wel iemand is die heeft laten zien te weten hie een auto sneller gemaakt kan worden. Stel hij is binnen te halen als testcoureur die in de sim werkt
      Formule e gaat doen en/of betrokken wordt bij de ontwikkeling van projecten als een WEC-auto, zou het een interessante aanwinst kunnen zijn als een soort werk-coureur.

      • + 0
      • 26 jun 2022 - 15:52
    • Correctie, Daruvala is kennelijk geen Maini.

      • + 0
      • 27 jun 2022 - 09:15

CN Grand Prix van China

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

CNGrand Prix van China

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

WK standen 2024

Bekijk volledige WK-stand

Test kalender

Bekijk het volledige testschema

Gerelateerd nieuws

Geef je mening

Welk F1-commentaar gebruik jij tijdens een Grand Prix?

Formule 1 kalender - 2024

Datum
Grand Prix
Circuit
-
Bahrein
29 - 2 maa
Bahrein
7 - 9 maa
Saoedi-Arabië
22 - 24 maa
Australië
5 - 7 apr
Japan
19 - 21 apr
China
3 - 5 mei
Verenigde Staten van Amerika
17 - 19 mei
Italië
24 - 26 mei
Monaco
7 - 9 jun
Canada
21 - 23 jun
Spanje
28 - 30 jun
Oostenrijk
5 - 7 jul
Groot Brittannië
19 - 21 jul
Hongarije
26 - 28 jul
België
23 - 25 aug
Nederland
30 - 1 sep
Italië
13 - 15 sep
Azerbeidzjan
20 - 22 sep
Singapore
18 - 20 okt
Verenigde Staten van Amerika
25 - 27 okt
Mexico (land)
1 - 3 nov
Brazilië
22 - 24 nov
Verenigde Staten van Amerika
29 - 1 dec
Qatar
6 - 8 dec
Verenigde Arabische Emiraten
Bekijk volledige kalender

Formule 1 kalender - 2024

Datum
Grand Prix & Circuit
29 - 2 maa
7 - 9 maa
Saoedi-Arabië Jeddah Street Circuit
22 - 24 maa
Australië Albert Park
5 - 7 apr
19 - 21 apr
3 - 5 mei
Verenigde Staten van Amerika Miami International Autodrome
17 - 19 mei
24 - 26 mei
Monaco Monte Carlo
7 - 9 jun
21 - 23 jun
28 - 30 jun
Oostenrijk Red Bull Ring
5 - 7 jul
Groot Brittannië Silverstone
19 - 21 jul
Hongarije Hungaroring
26 - 28 jul
23 - 25 aug
Nederland Circuit Zandvoort
30 - 1 sep
Italië Monza
13 - 15 sep
Azerbeidzjan Baku City Circuit
20 - 22 sep
18 - 20 okt
Verenigde Staten van Amerika Circuit of the Americas
25 - 27 okt
1 - 3 nov
Brazilië Interlagos
22 - 24 nov
Verenigde Staten van Amerika Las Vegas Street Circuit
29 - 1 dec
6 - 8 dec
Verenigde Arabische Emiraten Yas Marina Circuit
Bekijk volledige kalender

Coureursprofiel

  • Team -
  • Punten -
  • Podiums -
  • Grand Prix -
  • Land IN
  • Geb. datum 1 okt 1998 (25)
  • Geb. plaats Mumbai, India, IN
  • Gewicht 0 kg
  • Lengte 0 m
Bekijk volledig profiel

Team profiel

Bekijk volledig profiel
show sidebar
'Viaplay behoudt de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland' ×