Coronel kent teleurstellend weekend: "Leuk was het zeker niet"

• Gepubliceerd op 01 nov 2010 17:45
  • comments 1
  • Door: Robin Smeets
Tom Coronel heeft een teleurstellend weekend achter de rug in Okayama. De Nederlander kwalificeerde zich slechts als zeventiende en kwam als zestiende aan de finish in de eerste race. Later op de dag eindigde hij wel nog in de punten met zijn negende stek in race 2, maar Coronel was teleurgesteld over het verloop van zijn weekend.

Zoals zo vaak in Japan zette voorafgaand aan de race de regen in. De wedstrijdleiding besloot daarop de race achter de Safety Car te laten starten. Voor Coronel liep de race niet fantastisch: al in de beginfase werd hij aan de linker voorkant van zijn auto geraakt door de Deen Kristian Poulsen, toen die op de natte baan in de rondte ging. Daardoor was Coronel’s SEAT lastig te besturen. Wel vocht hij nog een rondenlang duel uit met privérijder Yukinori Taniguchi, maar uiteindelijk zat er voor de Nederlandse coureur niet meer in dan de 16e plaats. “De bevestiging van de linker schokdemper voor was door die tik gebroken. Aan de linker kant stond mijn auto vijf centimeter lager. Ik kon de race uitrijden, maar leuk was het niet,” zei Coronel na afloop van de wedstrijd.

Merkwaardig genoeg werd Coronel in de startopstelling voor de tweede race op de 21e plaats gezet. Protesten van de rijder en het team leidden tot niets. “De tijdwaarneming had bij mijn resultaat in de eerste race één ronde vergeten mee te nemen, waardoor ik opeens 21e in plaats van 16e was. Later hebben ze zich ervoor verontschuldigd, maar ja, daar had ik natuurlijk niks aan,” zei Coronel na afloop. In de tweede race reed de coureur gestaag naar voren, waardoor hij als negende over de eindstreep kwam en daarmee in ieder geval nog WK-punten scoorde. Coronel: “De rondetijden waren prima: ik was het snelst van de SEAT-rijders, dus de snelheid was er in ieder geval, maar meer zat er gewoon niet in.”

Nu kijkt Coronel uit naar de finale van het WTCC over drie weken op het stratencircuit van Macau, zijn favoriete baan. “Hopelijk kunnen we daar het seizoen nog op een mooie manier afsluiten.”