Tom Coronel kan alleen consolideren in China

• Gepubliceerd op 04 nov 2013 09:03
  • 0
  • Door: Rob Veenstra
Het voorlaatste raceweekend van het FIA World Touring Car Championship 2013 vond plaats op het 4,6 kilometer lange Sjanghai International Circuit in China. De 41-jarige Tom Coronel begon het weekend sterk, maar in de kwalificatie miste hij nipt een plekje in de top twaalf. Die zou hem recht geven op deelname aan de tweede kwalificatie. Een trieste constatering, zeker omdat na afloop de als zevende gekwalificeerde Volvo-coureur Bjork vijf plaatsen werd teruggezet, omdat het gewicht van zijn auto te laag was.

Voor de Nederlander, uitkomend met de BMW 320 TC van ROAL Motorsport, resteerde daardoor niet meer dan een dubbele twaalfde startplek. Die positie wist hij in de eerste (mistige, natte en achter de safety car gestarte) race niet te verbeteren, hij eindigde ook als twaalfde. Een sterke start, gevolgd door een mooie tweede race bracht Tom Coronel een achtste plek. Daardoor consolideerde hij zijn achtste positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap voor toerwagens. Hij heeft nu een totaal van 147 punten, maar voelt nu wel de hete adem van Pepe Oriola en Tiago Monteiro in de nek.

Tom Chilton won de eerste race van het weekend door in de laatste ronde teamgenoot en wereldkampioen Yvan Muller te passeren. De tweede wedstrijd in Sjanghai viel ten prooi aan Honda. Tiago Monteiro zegevierde voor het eerst sinds 2010 en de Portugees deelde het podium met merkgenoten Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz.