Pagenaud wint primeur op circuit van Indianapolis

• Gepubliceerd op 12 mei 2014 11:04
  • 0
  • Door: Rob Veenstra
De maand mei staat voor de IndyCar zoals altijd in het teken van de Indianapolis Motor Speedway. De organisatie had voor dit jaar iets nieuws bedacht. Naast de Indy 500 op de oval werd een race op een 'gewoon' circuit in het leven geroepen. Die wedstrijd vond afgelopen weekend plaats.

Simon Pagenaud ging de boeken in als eerste winnaar van de Grand Prix van Indianapolis. De Fransman greep de leiding bij de laatste serie pitstops en stond de koppositie niet meer af. Ryan Hunter-Reay en Helio Castronoves vergezelden Pagenaud op het podium.

De race begon met een klapper. Sebastian Saavedra kwam niet van zijn plek en Mikhail Aleshin kon hem niet meer ontwijken. De Rus knalde vol op de wagen van de polesitter. James Hinchcliffe liep een hersenschudding op bij een crash in ronde 56.