Pagenaud boekt controversiële zege

• Gepubliceerd op 18 apr 2016 09:28
  • 6
  • Door: Rob Veenstra

Simon Pagenaud heeft de IndyCar-race op Long Beach gewonnen. De Fransman van Penske finishte drie tienden van een seconde voor Scott Dixon. Zo klein was het gat van de winnaar naar de nummer twee nog nooit geweest in Long Beach. Helio Castroneves completeerde het podium.

Aan de zege van Pagenaud hing wel een luchtje. De Fransman kreeg een waarschuwing van de wedstrijdleiding voor improper lane usage, hij reed over de witte lijn bij het uitgaan van de pits. Volgens Dixon had dat ook zwaarder bestraft kunnen worden. "Maar het is niet anders."

De wedstrijd in Long Beach kende geen uitvallers en geen neutralisaties, een zeldzaamheid voor een IndyCar-race. Pagenaud is na drie races in 2016 ook de leider in de tussenstand met 134 punten. Dixon staat tweede met 120 punten en Juan Pablo Montoya bezet de derde plek met 106 punten.