Alex Lynn pakt eerste startplek in Rusland

• Gepubliceerd op 09 okt 2015 17:00
  • 2
  • Door: Denny Kroeze

Tijdens de kwalificatie in de GP2-klasse heeft Alex Lynn de eerste startplek weten te behalen. Lynn, ontwikkelingsrijder van het Williams-Formule 1-team was hierdoor sneller dan Stoffel Vandoorne. Bij de start van de kwalificatie was de baan op sommige plekken droog, maar op andere plekken erg nat. In loop van de tijd konden de coureurs steeds sneller hun rondes maken.

Tegen het einde van de sessie wilde de leider in het klassement, Stoffel Vandoorne een snelle tijd neerzetten maar doordat Marlon Stockinger voor de Belg reed, miste hij de pole-position. Het leek er daarna op dat Vandoorne nog één snelle ronde kon maken maar kwam net te laat over finish, want de tijd was verstreken.

Alex Lynn zag dit gebeuren vanaf de pitmuur en was hierdoor slechts 0,038 seconden sneller dan Vandoorne. Hierdoor pakte de coureur van DAMS zijn tweede pole van het seizoen. Alexander Rossi kwalificeerde zich als derde, maar was 0,3 seconden langzamer. De Amerikaan is weer terug in de GP2, nadat hij de afgelopen twee raceweekenden in de Formule 1 zijn opwachting maakte bij het team van Manor.