Daniel Juncadella pakte eerste Euroseries-zege in laatste race

• Gepubliceerd op 17 okt 2010 12:53
  • 0
  • Door: Robin Smeets
Daniel Juncadella heeft vanochtend zijn allereerste overwinning in de Formule 3 Euroseries behaald. De Spanjaard startte de race vanaf de pole position na zijn achtste plaats in de eerste race en reed onbedreigd naar de overwinning in de laatste race van het seizoen.

Roberto Merhi reed verder ook een rustige race en kwam gemakkelijk naar de tweede plaats, terwijl Laurens Vanthoor de laatste podiumplaats bemachtigde. De Belg kwam in de 23e ronde wel nog in contact met Valtteri Bottas, die daardoor de tweede plaats in het kampioenschap op zijn buik kon schrijven.

Bottas reed na de eerste ronde al op de vierde plaats rond, maar kwam niet voorbij aan Vanthoor. In ronde 23 waagde de Fin een aanval bij de Signature-coureur, reed net voor Vanthoor, maar de Belg gaf niet op. Vanthoor raakte Bottas aan de achterkant waardoor de ART-coureur in het gras terecht kwam.

Hierdoor kwam de kampioen van 2010, Edoardo Mortara, naar de vierde stek. De Italiaan kon er echter niet lang van genieten, want kort daarop moest hij zijn auto langs de kant zetten met zeldzame technische problemen. In de laatste ronde kwam Bottas daardoor alsnog naar de vierde plaats, gevolgd door Antonio Felix da Costa, die de beste rookie van 2010 was, en Alexander Sims. Marco Wittmann eindigde slechts als negende, maar behoud hiermee wel de tweede plaats in het kampioenschap.