• Gepubliceerd op 22 nov 2005 19:45
  • 0
  • Door: Tim Wijen
In een Engels Formule 1-blad is Fernando Alonso verkozen tot ‘Man van het Jaar’. Bij de verkiezing voor ‘Coureur van het Jaar’ moest de kersverse wereldkampioen zijn concurrent Kimi Raikkonen voor zich dulden. In totaal zouden bijna 44.000 mensen hebben gestemd.

De coureur van Renault won op het nippertje met 32,3 procent tegenover de 31,5 procent van zijn concurrent bij McLaren. De Fin won zijn prijs echter met een verschil van 1.832 stemmen. Beide coureurs wonnen dit seizoen zeven races, wat een heftige strijd in het seizoen opleverde.

Opvallend was dat zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher in geen enkele categorie wist te winnen. Ook het feit dat Williams op de negende plaats kwam bij de categorie ‘Beste bolide van het seizoen’ was opvallend te noemen, net als het feit dat Toyota won in de categorie ‘Meest verbeterde team’. De Japanners gingen in het kampioenschap van acht naar vier.