Paffet op pole voor laatste race seizoen 2015

• Gepubliceerd op 18 okt 2015 13:10
  • 0
  • Door: Mathijs Carolus

Gary Paffet start de laatste race van het DTM-seizoen vanaf pole. De Engelsman was in zijn in Mercedes nipt sneller dan Jamie Green en Mattias Ekström. Paffet reed zijn snelste tijd van 1:32:645 in de slotseconden van de kwalificatie. Het verschil met de nummer twee Jamie Green was slechts 0:038 seconden. Paffet is de veertiende coureur op pole in achttien races.

In de slotminuten van de kwalificatie stond Mattias Ekström bovenaan. Green en Paffet gingen beide sneller in de laatste vliegende ronden. Ekström was ook snel onderweg in de slotfase van de kwalificatie, maar werd opgehouden door Mercedes-coureur Robert Wickens en ging vervolgens ook nog wijd in zijn vliegende ronde.

Ekström moest dus genoegen nemen met plek 3, maar was maar 0:084 seconden langzamer dan Gary Paffet. Op de vierde plaats start Miguel Molina. Molina was in de beginfase van de kwalificatie de snelste man op de baan. Maxime Martin is de beste BMW, de Belg start als vijfde voor de Audi's van Adrian Tambay, Nico Muller en Timo Scheider. Scheider wist de race op zaterdag te winnen.

Maximilian Gotz en Augusto Farfus maken de top tien compleet. In de top 10 was het gat tussen de snelste tijd en de tiende tijd slechts drie tienden. De kersverse kampioen Pascal Wehrlein kende een beroerde kwalificatie en start slechts als zeventiende. De tweede en laatste race van het seizoen gaat vanmiddag om 15:15 van start.